Inici -> Vila-real

Vila-real prepara el primer Pla permanent de manteniment de camins amb la contractació de maquinària especialitzada

diumenge, 14 d'agost de 2022

Neteja de camins (arxiu)

Vila-real comptarà, a partir de l'últim trimestre de l'any, amb el primer servei estable per a la neteja de camins rurals i cunetes. Per a això, el departament de Serveis Públics treballa en la licitació d'un nou contracte que permetrà disposar, al llarg de tot l'any, d'una màquina especialitzada per al desbrossament de camins. "Aquesta maquinària és molt més eficient que el treball manual que realitzem en l'actualitat i que reforcem durant l'estiu amb les brigades de l'atur agrari. El que un equip de 10 persones fa en un dia, la nova màquina ho podrà fer en unes hores", explica el regidor Xus Madrigal.

"Amb aquest nou contracte, impulsarem el primer Pla de manteniment permanent en la xarxa de camins del terme; xarxa que no sols és fonamental per a la nostra agricultura sinó que també és molt utilitzada pels veïns i veïnes en els seues masets i segones residències. Una solució definitiva als treballs que estem segurs que permetrà millorar molt l'estat dels camins i que fins i tot ens permetrà actuar també en els solars municipals", detalla Madrigal, qui adverteix que el departament ha estat treballant en aquest pla de manteniment permanent des de fa temps. "La irrupció de la covid-19 ens va obligar a modificar les prioritats i centrar-nos en la lluita contra la pandèmia. Però, encara que ens ha frenat, no ens va parar i ara estem ja en disposició de licitar aquest nou servei estable per a la neteja dels nostres camins", agrega el responsable d'SPV. El contracte eixirà a licitació per uns 30.000 euros anuals, si bé el departament de Serveis Públics té prevista ja una contractació temporal mentre dura el procés d'adjudicació.

No és la primera actuació que l'Executiu local que lidera l'alcalde, José Benlloch, escomet en la xarxa de camins del terme. Entre altres qüestions, fa uns anys es van instal·lar plaques de ceràmica per a la identificació dels diferents entradors i accessos de vies rurals, per a facilitar la localització en emergències.

Galeria multimèdia

Imatges

Neteja de camins
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es