Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch coordina noves accions del Pla de prevenció d'inundacions per a minimitzar riscos davant una gota freda

dimecres, 17 d'agost de 2022

Reunió de l'alcalde amb Serveis Públics per a fer seguiment del Pla de prevenció d'inundacions

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha coordinat aquest matí una nova reunió de treball amb el Departament de Serveis Públics per a continuar avançant en el Pla de prevenció d'inundacions i realitzar un seguiment de les accions realitzades en els últims mesos i altres que s'executaran en els pròxims dies amb la finalitat de minimitzar el risc davant una possible gota freda. El primer edil està seguint personalment tot el treball per a coordinar accions així com per a garantir la correcta aplicació del Protocol davant el risc d'inundacions (PRI) de l'Ajuntament de Vila-real, que implica també la Policia Local, Protecció Civil i altres departaments municipals. "El treball és constant i estem actuant en tots els àmbits possibles amb els recursos que tenim i tenint en compte els problemes heretats que són molt costosos de solucionar", ha explicat l'alcalde, que ha estat acompanyat en la reunió pel regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, i els tècnics de l'àrea.

De moment, ja s'ha actuat en la neteja de barrancs i zones especialment inundables i s'han realitzat millores en la xarxa de proveïment en punts especialment conflictius com el carrer de Pere III amb la incorporació d'innovacions tècniques. També s'està avançant en el projecte de modelització del sistema de sanejament municipal a través de l'ús de noves tecnologies i aplicacions informàtiques "que ens permet obtenir dades importants per a prendre decisions a l'hora d'invertir en noves infraestructures de canalització".

Així mateix, aquesta mateixa setmana s'escometrà la neteja d'algunes vies públiques per a retirar les fulles dels arbres que en els casos de fortes pluges tapen els embornals i seguidament es procedirà a la neteja dels embornals en els punts més conflictius mitjançant l'ús de cubes. "En la reunió de hui hem acordat començar ja amb la previsió que les pluges s'avancen donat l'any climatològic tan complex que estem vivint", ha detallat l'alcalde. Aquests treballs arrancaran a l'avinguda de França i posteriorment continuaran en la resta de zones problemàtiques que té localitzades el Departament de Serveis Públics.

Benlloch ha recordat que "és evident que si cauen aiguarrades com la de finals de juny que en alguns punts va arribar als 26 litres per metre quadrat en 10 minuts, per més actuacions que fem és inevitable que es produïsquen problemes d'acumulació d'aigua en alguns punts, però fem tot el possible amb els recursos que tenim i no parem de treballar malgrat els molts problemes heretats ara impossibles o costosíssims de solucionar". En aquest sentit, l'alcalde s'ha referit al fet que en la gran majoria de la ciutat encara existeix un sistema unitari de sanejament, en el qual les aigües pluvials i fecals discorren pels mateixos col·lectors. A més, la via fèrria suposa una barrera de més de dos quilòmetres que actua com un dic davant pluges molt potents dificultant que els col·lectors puguen alleujar tot el cabal.

Finalment, l'alcalde ha agraït "a tot el gran equip de tècnics i treballadors dels Serveis Públics l'esforç i treball constant per a intentar minimitzar aquest problema que com uns altres serà cada vegada més complex fruit del canvi climàtic". "Estarem pendents dels avanços tecnològics que ens permeten actuar i ja hem iniciat gestions per a aconseguir finançament europeu atés que la nostra situació econòmica fruit de la ruïna econòmica que ens va deixar la nefasta gestió del PP és molt precària i necessitem prioritzar", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de l'alcalde amb Serveis Públics per a fer seguiment del Pla de prevenció d'inundacions_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es