Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real reforça el Punt Violeta i el protocol de coordinació per a unes festes lliures d'agressions sexistes

dilluns, 22 d'agost de 2022

Vila-real reforça el Punt Violeta i el protocol de coordinació per a unes festes lliures d'agressions sexistes

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Igualtat, reeditarà la campanya de prevenció contra les agressions sexistes durant les festes patronals, amb el reforç del Punt Violeta així com del protocol de coordinació per a evitar aquestes agressions i assegurar l'atenció i l'assessorament en cas de produir-se. La primera tinent d'alcalde i regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, ha presidit aquest matí la reunió de treball en la qual han participat representants de la Policia Local, la Policia Nacional, Protecció Civil, la Regidoria d'Igualtat, i el Grup de Dones de Vila-real, les voluntàries del qual col·laboren per a desplegar el Punt Violeta durant les festes.

"Desgraciadament la violència masclista i les agressions sexistes continuen estant molt presents en la nostra societat pel que no podem baixar la guàrdia en la tasca de prevenció, conscienciació i ajuda a les víctimes", apunta Silvia Gómez, que lamenta a més que "en aquest moment tenim una situació d'alarma social pels casos de punxades a dones que s'han registrat en diferents punts del país". Per això, amb motiu de les pròximes festes de la Mare de Déu de Gràcia que arranquen el 2 de setembre, des de l'Ajuntament de Vila-real es desplegarà una campanya de prevenció per a garantir tant la informació i l'assessorament com el protocol d'actuació en cas de denúncies. "Volem unes festes lliures d'agressions sexistes i per a això és necessari incidir en la conscienciació i la prevenció però també advertir que estem vigilants i coordinats amb les forces i cossos de seguretat per a actuar davant qualsevol incident", subratlla la primera tinent d'alcalde.

Vila-real compta des de fa anys amb un Punt Violeta que ara es veurà reforçat ja que, tal com apunta la regidora d'Igualtat, "les voluntàries del Grup de Dones que ens ajuden en aquesta tasca d'informació i atenció estaran formades per personal especialitzat, concretament una promotora d'igualtat i una treballadora social". El Punt Violeta se situarà a la Casa dels Mundina, els dies 2, 3, 5, 9 i 10 de setembre, de 23.00 a 1.00 hores. Gómez ha agraït la col·laboració i el treball que presta el Grup de Dones i ha explicat que "volem que el Punt Violeta tinga sobretot una funció d'informació i assessorament, perquè la ciutadania, i especialment les joves, sàpien com han d'actuar en cas que es produïsca una agressió sexista i també per a incidir en la conscienciació i la prevenció".

Per a això, la Regidoria d'Igualtat ha elaborat una sèrie de material gràfic amb informació sobre el protocol a seguir en cas d'una agressió masclista així com telèfons de contacte de Policia Local, Policia Nacional, Centre Dona 24 hores, Ministeri i Emergències, "que són els responsables d'actuar quan es produeix una denúncia i de garantir l'atenció a les víctimes". Aquest material estarà disponible en el Punt Violeta i a més també es distribuirà en diferents espais i actes de les festes. La campanya també alertarà del reforç de la vigilància per a prevenir aquestes agressions.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es