Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real avança en el consens per a definir el monument en homenatge a les víctimes de la covid-19

dijous, 25 d'agost de 2022

Vila-real avança en el consens per a definir el monument en homenatge a les víctimes de la covid-19

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els representants dels grups municipals han participat hui en una nova reunió de la comissió de treball creada específicament amb motiu dels actes d'homenatge a les víctimes de la covid-19 amb la finalitat d'avançar en el consens per a definir el monument que recordarà les persones mortes durant la pandèmia. En la reunió ha participat també l'artista encarregat de dur a terme l'escultura, Manuel Martí Moreno, que ha presentat tres propostes diferents, que ara seran estudiades pels grups a fi de "consensuar el disseny que millor represente aquest record a les víctimes, sempre des de la unanimitat i l'acord, com hem treballat des del primer dia en tots els temes relacionats amb la pandèmia", ha afirmat l'alcalde, qui fins ara s'havia mantingut en un segon pla en les reunions d'aquesta comissió per a "no interferir en el treball dels grups municipals".

En aquesta ocasió, atés que a la trobada estava convocat també l'artista Manuel Martí per a exposar els seus esbossos, Benlloch ha volgut també participar-hi i ha destacat la gran qualitat artística de les tres propostes, en les quals s'utilitza un material innovador, el krion, creat per l'empresa local Porcelanosa.

Per part seua, la regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha valorat també el treball de Manuel Martí, que ha creat els diferents dissenys amb la finalitat que l'escultura siga "no sols un homenatge a les víctimes de la pandèmia, sinó també un monument que servisca per a fer present tots els absents". Cal recordar que, també per consens de tots els grups municipals, l'escultura se situarà a l'entrada del Cementeri Municipal.

L'alcalde s'ha mostrat convençut que entre tots els grups s'aconseguirà un acord per a triar aquest monument "de la mateixa manera que hem aprovat per consens més de 200 mesures des que va començar la pandèmia, amb la finalitat de pal·liar les conseqüències que ha tingut la covid-19 a la nostra ciutat en els últims anys, així com l'acte d'homenatge als herois i heroïnes de la pandèmia". "Ara, també estarem units en aquest nou record als més de cent vila-realencs i vila-realenques que han perdut la vida per la covid, així com a totes les víctimes i els éssers estimats que ja no estan amb nosaltres", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es