Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La Junta de Seguretat activa el major dispositiu policial per a garantir les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real

dijous, 1 de setembre de 2022

Junta Local de Seguretat amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, han presidit hui la Junta Local de Seguretat amb motiu de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, que ha acordat activar el major dispositiu policial per a garantir la normalitat i la seguretat en les festes. Aquest dispositiu, que se suma als protocols ja habituals altres anys per als actes multitudinaris, els espectacles o la conciliació de l'activitat en les penyes amb la convivència veïnal, suposarà un reforç enfront de les agressions masclistes, punxades i casos de submissió química que han provocat l'alarma aquest estiu, a més de la seguretat en els actes taurins.

La Junta Local de Seguretat ha comptat també amb la presència del comissari provincial de la Policia Nacional, Emilio Romero, la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, el regidor de Festes, Diego A. Vila, i altres comandaments del cos local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. En la reunió, s'ha tancat l'operatiu de vigilància per als festejos que, com és habitual, comptarà amb la màxima col·laboració i coordinació entre els tres cossos de seguretat. "No podem oblidar que segueix activat en l'àmbit nacional el protocol antiterrorista, al que se suma l'alarma social generada en els últims mesos per les agressions sexistes, punxades i casos de submissió química, a més d'un nou perfil d'aficionat taurí que sembla haver-li perdut el respecte al bou. Per tot això, reforçarem encara més la seguretat i la vigilància i hi haurà més agents que mai al carrer, aprofitant que estem amb el major nombre d'efectius, tant en la Policia Local com en la Policia Nacional de Vila-real", detalla Benlloch. "En concret, 100 de les 110 places de la comissaria de la ciutat estan cobertes i prestant servei, en una aposta clara del Govern d'Espanya per la seguretat i l'ocupació pública com mai abans s'havia vist", agrega. A aquests efectius, se sumen les 82 places de policia local, amb la recent incorporació de 13 agents nous a la plantilla del cos municipal de seguretat.

"Totes les forces de seguretat -Guàrdia Civil, Policia Nacional, unitat adscrita de la Policia Autonòmica i Policia Local- unides i coordinades per a garantir que puguem viure les festes de la nostra Mare de Déu de Gràcia amb la màxima normalitat i d'una manera segura per a totes i per a tots", conclou Benlloch, qui avança que el dispositiu reforçarà en tots els actes la presència de policies de paisà amb l'objectiu de ser més eficaços. Durant la Junta Local de Seguretat, la subdelegada ha traslladat a l'alcalde i regidors de Vila-real la campanya de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere #SoloSíEsSí.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es