Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Benlloch amplia l'horari de la restauració en festes en una hora més per a "donar oxigen" al sector i generar economia

divendres, 2 de setembre de 2022

Ampliació de l'horari de restauració en festes

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha dictat una resolució per la qual s'amplia l'horari de tancament dels locals de restauració i altres establiments d'oci i espectacles en una hora durant les festes. "Estem treballant, sempre que podem, per a ajudar la nostra gent i, per això, hem decidit ampliar una hora l'horari de la restauració, amb l'objectiu de facilitar una major activitat econòmica i l'ocupació durant l'oportunitat que ofereix la setmana de festejos patronals", valora l'alcalde.

D'aquesta manera, i atesos els horaris generals que regula l'Ordre 26/2021, de 16 de desembre, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, els restaurants, bars i cafeteries podran romandre oberts fins a les 2.30 hores; els pubs i cafés teatre, fins a les 4.30 hores, i les discoteques, fins a les 8.30 hores, entre altres locals. Les terrasses, per part seua, amplien l'horari fins a les 2.00 hores. Les penyes i casals estan autoritzats fins a les 2.00 hores, a excepció de divendres, dissabte, vespra de festiu i Nit de la Xulla, en què poden mantenir l'activitat fins a les 4.30 hores.

"A més d'un reforç a la nostra identitat i convivència, una ocasió per a la desconnexió i una oportunitat de promoció de la nostra ciutat, les festes també tenen una important funció de motor econòmic. Són fonamentals els comerços que treballen perquè uns altres puguem viure-les tan bé com siga possible", valora Benlloch. Sobre aquest tema, l'alcalde puntualitza: "És clar que sempre és complex el tema dels horaris i compatibilitzar la festa i l'oci amb el descans. Intentem ser equilibrats, però he considerat que és el moment de donar oxigen als nostres comerços. Ho hem fet ja amb els més de dos milions en ajudes directes per als negocis locals en la lluita contra la covid, amb mesures pioneres com la bonificació del 95% de l'IBI durant dos exercicis consecutius, i ho continuem fent ara. Demane paciència i comprensió als ciutadans; les festes són 20 dies, quatre caps de setmana a l'any", conclou.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es