Inici

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars instal·la dues portes per a restringir l'accés a la Ruta Botànica en cas de necessitat

dilluns, 5 de setembre de 2022

Portes d'accés instal·lades en la ruta botànica_1

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, constituït pels ajuntaments de Vila-real, Almassora i Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha instal·lat dues portes de fusta que prohibiran l'accés a la Ruta Botànica en cas de menester relacionat amb condicions meteorològiques adverses com puga ser pluja torrencial, forts vents o altres circumstàncies desfavorables que posen en perill les persones. Cal recordar que la Ruta Botànica que transita pel marge dret del riu, entre el molí del Termet de Vila-real i el pont de Santa Quitèria, va estar tancada durant 8 mesos per qüestions de seguretat després d'uns despreniments provocats per un episodi de fortes pluges ocorregut el setembre de 2021. El passat mes d'abril el Consorci del riu Millars, la Regidoria de Serveis Públics de l'Ajuntament de Vila-real i la Policial Local acordaren obrir novament al públic la ruta després de vuit mesos d'intensos treballs de restauració duts a terme per diverses empreses especialitzades en riscos geològics.

L'empresa responsable d'elaborar l'estudi tècnic sobre el despreniment en la senda botànica va fer una anàlisi sobre el relleu, la morfologia i els materials de la zona. Va concloure que el despreniment presentava un front d'uns 10 metres on s'apreciaven clarament els conglomerats formats per la cimentació de les graves que han anat conformant els marges d'aquesta zona del riu Millars. L'acció dels agents meteorològics sobre les parets dels penya-segats provoca una erosió contínua i una alteració progressiva del ciment que proporciona la consistència pètria dels materials, i forma grutes i volades cada volta més pronunciades. La pluja és un factor accelerador d'aquest procés. Per tant, cal tenir en compte que, davant de futurs episodis de pluges intenses o torrencials en tota la zona de la Ruta Botànica, el Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars podrà tancar l'accés als usuaris de forma temporal per tal de prevenir accidents amb les noves portes de fusta que ja s'hi han instal·lat.

Galeria multimèdia

Imatges

Portes d'accés instal·lades en la ruta botànica
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es