Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real suma la Maiorasga com a espai per a esdeveniments i redefineix el projecte de jocs infantils de gran format

dimarts, 6 de setembre de 2022

Concert de La Oreja de Van Gogh en la plaça de la Maiorasga

El parc de la Maiorasga ha saldat amb èxit la seua prova de foc com a espai per a grans esdeveniments, amb el concert de La Oreja de Van Gogh, que va reunir al recinte unes 12.000 persones. Tant, que l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en diàleg amb la Junta de Festes, ha decidit incorporar definitivament la Maiorasga als emplaçaments per a espectacles multitudinaris, juntament amb la plaça de l'Estadi de la Ceràmica i la plaça Major. Per a això, serà necessari reubicar els jocs infantils de gran format previstos per a aquest parc.

"El parc de la Maiorasga s'ha demostrat un espai idoni per a la celebració d'aquest tipus d'espectacles que congreguen milers de persones. Ja vam fer una primera prova pilot amb el FITCarrer i ara ho hem pogut corroborar amb el concert de La Oreja de Van Gogh; un ple fins a la bandera que es va desenvolupar de manera impecable, amb bona acústica, accessos i amplitud per a les 12.000 persones que va congregar la banda donostiarra", detalla l'alcalde, que en les seues pròpies xarxes socials va llançar un sondeig sobre la possibilitat de fer de la Maiorasga un recinte de concerts de manera definitiva. Una opció que va ser aplaudida pel 75% dels participants.

"La nova Vila-real del segle XXI és una ciutat moderna, d'oportunitats, que avança i que necessita per a això anar guanyant nous espais per a aquest tipus d'esdeveniments de gran format a l'aire lliure. En pocs anys, hem guanyat ja tres d'aquests recintes: la plaça Major, per descomptat, la plaça de l'Estadi de la Ceràmica, gràcies a la col·laboració del Villarreal CF i que recuperarem quan finalitzen les obres de l'estadi, i ara també la Maiorasga", valora l'alcalde. Sobre aquest tema, Benlloch recorda que la intenció del govern municipal era situar en aquest parc uns jocs infantils de gran format en forma de submarí, en referència a l'equip groguet. "No obstant això, encara que no renunciem a aquest projecte, si volem que la Maiorasga puga continuar albergant aquest tipus d'espectacles, no podem inhabilitar bona part de la plaça amb la instal·lació d'aquest gran submarí", detalla.

"El submarí no podrà ser de moment, perquè una instal·lació d'aquestes dimensions no ens cap en un altre espai, però sí que tenim el compromís d'ampliar la xarxa de parcs infantils amb jocs més grans i ho farem: en la mateixa Maiorasga, amb una altra filosofia de jocs i sense inhabilitar la gran esplanada, i el jardí de Jaume I, on situarem uns jocs relacionats amb el medi ambient, en la línia del projecte que volem impulsar per a aquesta zona, el parc de la Sostenibilitat Jaume I, on se situarà, en el moment en què la situació econòmica ho permeta, la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, amb una fase més de rehabilitació del molí de la Vila", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es