Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real reconeixerà Porcelanosa i Carmelites amb la Medalla d'Or i nomenarà Diego Dualde Fill Predilecte

dimecres, 7 de setembre de 2022

La Junta de Portaveus acorda distingir a Porcelanosa, Carmelites i Diego Dualde

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat concedir, a proposta d'Alcaldia, les distincions honorífiques de la ciutat per a l'any 2022 a dues institucions "fonamentals per a la història i per al progrés del nostre poble", Porcelanosa Grupo en el seu 50é aniversari i la comunitat carmelita de Vila-real, que rebran la Medalla d'Or de la ciutat. A més, l'Ajuntament també reconeixerà com a Fill Predilecte a títol pòstum a Diego Dualde Pérez, un vila-realenc destacat per la seua labor científica i d'investigació en l'àmbit de la medicina i la veterinària, sectors en els quals va exercir tasques de docència superior i de responsabilitat pública.

"Porcelanosa celebrarà el seu mig segle d'història a partir de novembre, 50 anys en què Vila-real s'ha transformat i ha progressat de manera exponencial, gràcies també a les empreses del grup i al camí que en el seu moment va iniciar Porcelanosa en la reconversió industrial de la nostra economia de la mà dels fills predilectes José Soriano, Manuel Colonques i Héctor Colonques. La commemoració d'aquest aniversari és, sens dubte, una excel·lent ocasió per a reconéixer amb la Medalla d'Or el paper que Porcelanosa ha tingut a la Vila-real de hui, la nova Vila-real del segle XXI", valora l'alcalde, José Benlloch, que destaca també la implicació del grup per la millora de la ciutat i per mantenir la producció del seu conglomerat industrial a Vila-real.

En termes similars, l'alcalde defensa la concessió de la Medalla d'Or a la comunitat carmelita, l'arribada de la qual a Vila-real està documentada el 18 de juliol de 1593. "Els carmelites estan entre nosaltres 430 anys. Més de quatre segles en els quals la seua presència ha sigut fonamental per a la construcció de la comunitat local com ho és també hui dia, especialment en el barri i en l'àmbit docent, sense oblidar l'activitat solidària, cultural i social, amb entitats vinculades com JuCar, l'ONG Karit o el Venerable Tercer Orde del Carme", detalla el primer edil. En la mateixa línia, Benlloch recorda que la col·laboració de Carmelites, juntament amb el Villarreal CF, ha sigut fonamental per a la construcció del nou pavelló Campió Llorens.

En el cas de Diego Dualde, que serà reconegut amb el títol de Fill Predilecte de Vila-real a títol pòstum, Benlloch destaca la seua trajectòria científica i investigadora. "En un context gens fàcil, Dualde va portar el nom de Vila-real a l'àmbit de la ciència i la innovació, va obrir un camí pel qual hem pogut avançar fins al punt d'aconseguir el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l'any 2011. Una família de Vila-real que no ha deixat mai d'implicar-se amb la nostra ciutat i prova d'això és també la donació de la seua col·lecció etnològica i la cessió de la seua residència a la ciutat", valora. L'alcalde iniciarà ara l'expedient, donat el consens de tots els grups, per a portar a la Comissió de Cultura per a dictaminar la proposta i portar-la al Ple. La idea és poder aprovar-la en el Ple ordinari d'octubre i celebrar l'acte protocol·lari de lliurament de distincions a mitjan desembre.

D'altra banda, Benlloch ha presentat també a la Junta de Portaveus el resultat del treball realitzat en el procés participatiu de l'Agenda Urbana de Vila-real. Un projecte que veurà la llum la setmana vinent, després de 34 reunions i tallers -consells sectorials, òrgans de participació, sessions formatives, taules de treball- en els quals han participat 259 persones, membres de la societat civil, polítics, tècnics i funcionaris. El projecte s'estructura en quatre documents: diagnòstic, marc estratègic, un pla d'acció en el qual s'han detallat 68 projectes de futur per a la ciutat encara que "obert" i un observatori amb 72 indicadors urbans que seran accessibles a la ciutadania en una plataforma web oberta.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es