Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real acomiada les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un balanç positiu de participació, 59 queixes per molèsties de les penyes i cap incident greu en els actes taurins

dilluns, 12 de setembre de 2022

Roda de premsa de balanç de les festes de la Mare de Déu de Gràcia

El regidor de Festes, Diego A. Vila, i l'intendent principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han realitzat hui el balanç de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que s'han caracteritzat per una elevada participació en els més de 200 actes programats i cap incident greu en matèria de seguretat. En aquest sentit, la Policia Local ha comptabilitzat un total de 59 queixes per molèsties de les penyes, la qual cosa suposa 25 incidències menys que al setembre de 2021, quan es van registrar un total de 84. Vila ha valorat les festes de manera molt positiva, des del punt de vista organitzatiu, i ha destacat la gran tasca realitzada per la Junta de Festes, així com per la Comissió de Penyes.

El regidor ha subratllat l'èxit de les actuacions musicals, així com el bon acolliment del nou espai per a esdeveniments i actes multitudinaris del parc de la Maiorasga, en el qual es van congregar més de 10.000 persones per al concert de La Oreja de Van Gogh. Vila també ha incidit en l'absència d'incidents greus en els actes taurins. "Estàvem en el punt de mira per la polèmica del bou al carrer", ha indicat, però "hem demostrat que aquest equip de govern està al costat d'aquesta tradició" i "hem celebrat els actes taurins amb normalitat i molta afluència de públic, i només hem tingut algun esglai i un ferit lleu que ja es recupera a casa". El regidor de Festes també ha destacat que les festes han sigut un revulsiu econòmic per a la ciutat en un moment d'incertesa econòmica.

Amb tot, Vila també ha dit que cal fer crítica, "a les persones que, encara que són poques, generen molèsties per soroll i brutícia durant les festes i no representen en absolut la realitat de la gent i les penyes de Vila-real". En aquest sentit, ha recordat que "continuem treballant en la Comissió Especial de Convivència entre veïns i penyes, i esperem poder comptar amb una normativa específica en les pròximes festes de Sant Pasqual". De fet, ha anunciat que en les pròximes setmanes es tornarà a reunir la comissió, en la qual estan representats els grups polítics, la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i la Federació d'Associacions de Veïns.

Respecte al balanç de molèsties per les penyes, l'intendent principal en cap de la Policia Local ha explicat que s'han registrat 59 queixes, la qual cosa suposa una reducció respecte a 2021, quan es van registrar un total de 84. Nieto ha detallat que les queixes es van concentrar sobretot aquest últim cap de setmana i en 5 casos sí que s'ha interposat una sanció per excedir l'horari de tancament, encara que no s'ha hagut de realitzar cap crida a l'ordre per queixes reiterades. Els ferits en el bou al carrer han sigut 9, dels quals 8 només han requerit una cura a la infermeria, i únicament un jove de 26 anys va haver de ser atés a l'hospital per una agafada el dissabte però ja ha rebut l'alta. La Policia Local sí que ha hagut de denunciar dues persones per estar dins del recinte taurí en condicions que no eren adequades per a la seua seguretat, segons s'estableix en la normativa de bous al carrer. Nieto ha qualificat les festes dins de la normalitat, tenint en compte que han sigut molt participatives i amb molta afluència de gent als actes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es