Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real rubrica el préstec que permetrà fer front a 1,2 milions de sentències heretades del PP

dimarts, 13 de setembre de 2022

Signatura del préstec d'1,2 milions amb el Banc Sabadell

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rubricat l'operació de crèdit prevista en el pressupost de 2022 per a fer front a l'últim paquet de sentències urbanístiques que han arribat a l'Ajuntament de Vila-real fruit de la gestió de l'anterior govern del Partit Popular. Es tracta de pagaments corresponents a la construcció del jardí de Jaume I, la prolongació de l'avinguda de França i l'obertura del carrer de Puig Campana, a l'entorn del col·legi José Soriano. Així, el consistori ha hagut de subscriure una operació de préstec per import d'1.230.387 euros amb el Banc Sabadell, a 12 anys, amb dos de carència, i amb un interés fix del 2,25 %. "Encara que aquest préstec estava previst en el pressupost d'enguany, hem intentat no haver de recórrer a l'endeutament, però la nova garrotada dels sobrecostos energètics, que han triplicat la despesa en electricitat i duplicat la factura del gas, no ens han deixat una altra opció si volem assegurar la viabilitat dels serveis públics", ha assegurat l'alcalde, José Benlloch.

El primer edil recorda que el consistori travessa una situació financera delicada; a les crisis pel deute i l'urbanisme de l'etapa del PP i les conseqüències de la pandèmia, s'ha sumat l'escalada en els preus de l'energia, que ha tingut un fort impacte en els costos energètics municipals, malgrat tots els esforços dels últims anys per reduir el consum. Així, la factura de la llum ha passat d'un milió a tres milions d'euros en l'últim any. I en aquest context, el llistat d'empastres heretats del PP continua creixent, tal com lamenta Benlloch. En aquest cas, es pagaran 807.970 euros per terrenys del jardí de Jaume I; 356.394 euros per l'obertura del carrer de Puig Campana i 66.022 euros corresponents a terrenys de l'avinguda de França.

"Amb aquestes tres sentències, l'Ajuntament de Vila-real haurà pagat ja 33.332.088 euros en l'última dècada a conseqüència de la nefasta gestió urbanística que va fer el govern del Partit Popular, i que ens continua ofegant i condicionant la gestió econòmica municipal", subratlla. "I per si no tinguérem bastant amb l'urbanisme, també patim les conseqüències de les condicions abusives del préstec de 20 milions que va signar el PP poc abans de deixar l'Alcaldia, al 6 % d'interés i un cost financer anual de tres milions d'euros", recorda Benlloch.

"Un préstec que asfixia les arques municipals i pel qual, quan deixem de pagar el 2026, ens haurà costat a la ciutat de Vila-real 28 milions d'euros; huit milions només en interessos", incideix. En aquest sentit, remarca que "a diferència del que va fer el PP, aquest govern ha assegurat unes millors condicions en aquesta operació de préstec", a 12 anys, amb dos de carència, i amb un interés fix del 2,25 %. "En aquesta mena d'operacions és on es pot veure millor la diferència entre una bona gestió municipal, que aconsegueix condicions avantatjoses per a la ciutat, i la ruïna que ens va generar el Partit Popular, tant per la seua gestió financera com per la gestió de l'urbanisme, per la qual ja hem pagat més de 33 milions d'euros", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es