Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch reclama mesures urgents a la Generalitat per a garantir la seguretat jurídica en el bou al carrer

dimecres, 14 de setembre de 2022

Reunió sobre la responsabilitat i assegurances en la celebració de bous al carrer

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en la reunió informativa en relació a la responsabilitat i assegurances de promotors i organitzadors de festejos de bous al carrer i ha demanat a la Generalitat Valenciana mesures urgents "perquè els 280 municipis de la Comunitat Valenciana que organitzen festejos de bous al carrer puguen celebrar-los amb seguretat jurídica per als participants i els organitzadors". Benlloch ha apel·lat a la necessitat d'adoptar decisions de manera urgent davant el problema amb la cobertura de les assegurances per a aquesta mena d'actes, mentre es valoren altres solucions a mitjà i llarg termini com la creació d'una mútua en la qual participen els ajuntaments i que implique també les tres diputacions provincials. En la reunió, convocada pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha participat també el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i alcaldes i alcaldesses de la Comunitat.

L'alcalde ha explicat que "els 280 ajuntaments que organitzem festejos taurins assumim una responsabilitat, de la qual no defugim, però que és excessiva i sobredimensionada respecte a altres activitats que s'organitzen a la Comunitat Valenciana". L'alcalde de Vila-real ha insistit en la necessitat "d'adoptar mesures de manera urgent perquè s'estan fent festejos amb pòlisses limitades perquè les assegurances no volen cobrir més, i si ocorreguera alguna cosa hauria d'assumir el cost l'Ajuntament i repercutir-lo en els accidentats". Benlloch s'ha preguntat per quines altres activitats que també comporten un risc sí que tenen coberta l'assistència pública sanitària, per la qual cosa, ha advertit que els ajuntaments "exigirem que la Generalitat medie i que faça possible que una activitat que té un impacte de 300 milions d'euros a l'any a la Comunitat, tinga garantida la seguretat jurídica, i si ha d'assumir la Generalitat una part, que ho faça".

En aquest sentit, Benlloch és partidari, com a mesura immediata, de la modificació de l'article 15 del Decret de bous al carrer de la Generalitat Valenciana perquè "només siga exigible la cobertura mitjançant assegurança per mort i incapacitat permanent, mentre que l'assistència sanitària la cobrira la Generalitat Valenciana". El primer edil ha insistit que "es tracta de garantir la seguretat jurídica dels organitzadors, que no sempre són alcaldes i alcaldesses, sinó que també són penyes taurines i altres entitats sense ànim de lucre, que es poden estar jugant el seu patrimoni i la seua responsabilitat". A més, advoca per modificar la Llei de taxes, "que ens fa responsables solidaris als ajuntaments, cosa que considere totalment injust".

Com a alternativa a llarg termini, Benlloch ha avançat que els ajuntaments barallen, de la mà de la Federació de Penyes Taurines, la creació d'una mútua, amb la implicació de les tres diputacions provincials, que, d'acord amb el que estableix la Llei d'ordenació i supervisió d'assegurances privades, garantira un fons de 5 milions d'euros per responsabilitat civil i 1 milió d'euros per a assistència sanitària.

"Estem parlant d'un tema important, que ens preocupa i ocupa, perquè es tracta de garantir que la meitat de municipis de la Comunitat puguen continuar celebrant bous al carrer amb seguretat jurídica", ha subratllat l'alcalde de Vila-real, que ha agraït la implicació del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es