Inici

Vila-real ja tramita la cessió de terreny a la Conselleria per a l'ampliació de l'estació experimental agrària

dijous, 15 de setembre de 2022

Inauguració de les II Jornades Citrícoles de La Plana

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l'Ajuntament ha iniciat ja l'expedient per a la cessió de terreny a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en el marc del projecte de redefinició i impuls de l'estació experimental agrària situada en la localitat. L'objectiu és convertir aquestes instal·lacions en un centre de referència a la província i la Comunitat Valenciana en la investigació i innovació en matèria agrària, i especialment en el camp de la citricultura. Benlloch ha fet aquest anunci en la inauguració de les II Jornades Citrícoles de la Plana que se celebren a Vila-real impulsades per La Unió de Llauradors i Ramaders, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

L'alcalde ha participat en l'obertura de les jornades, que per segon any consecutiu se celebren a Vila-real, juntament amb el secretari general de la Unió, Carles Peris, el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez. Benlloch ha recordat que els ajuntaments "tenim poques competències en agricultura" però ha volgut destacar la labor que des del consistori vila-realenc s'ha realitzat en els últims anys per a treballar en favor de la supervivència d'un sector que "ha sigut fonamental per al nostre desenvolupament econòmic i que estem convençuts que té futur". En aquest sentit, ha destacat com un dels principals projectes la cessió "d'un solar valorat en tres milions d'euros per a ampliar el magnífic espai que ja existeix en l'estació experimental de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), amb la finalitat de convertir-la en un centre d'investigació agrària més potent". Per al primer edil és fonamental l'aposta per la investigació i la innovació per a combatre les plagues en la citricultura, de manera especial en la cerca de solucions al cotonet, que tantes pèrdues està ocasionant al sector.

Per això, ha reiterat el compromís de l'Ajuntament de col·laborar amb la Conselleria en la millora i ampliació de l'estació experimental, de manera que ja s'ha iniciat l'expedient per a cedir els terrenys.

D'altra banda, Benlloch ha recordat l'aliança de l'Ajuntament amb la Comunitat de Regants, amb l'Associació Comarcal de Pous de Reg -que també rebrà una aportació municipal-, el suport al projecte d'insectari de la Cooperativa Catòlica Agrària o la creació de l'oficina d'assessorament per a la lluita contra el cotonet. "Des de l'Ajuntament tractem d'aportar tot el que és a les nostres mans perquè els nostres agricultors puguen tenir un futur", assegura. "Vivim en un món volàtil, incert, complex i ambigu, i és necessari adaptar-nos a aquesta situació, però malgrat tot vull llançar un missatge d'esperança perquè la citricultura té el know-how i les eines necessàries per a tirar avant", conclou.

Per part seua, el secretari general de la Unió, Carles Peris, ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real per a la celebració de les jornades i ha destacat la importància d'aquest fòrum, que reunirà 150 participants, per a abordar l'actualitat i novetats del sector "i escoltar els que més saben, els tècnics i investigadors".

Les jornades se celebren a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner en dues sessions, hui i el pròxim 22 de setembre. A l'acte d'inauguració també han assistit el regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, i regidors i regidores de la corporació municipal.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de les II Jornades Citrícoles de La Plana _1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es