Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

L'Escola d'Igualtat torna amb activitats ampliades a tots els àmbits socials i reactiva els tallers presencials a la Casa de la Dona després de la pandèmia

dissabte, 17 de setembre de 2022

Escola d'Igualtat 2022

L'Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de Violències de l'Ajuntament de Vila-real inicia un nou curs en el qual l'activitat de sensibilització i formació per a lluitar contra la violència de gènere i avançar cap a una societat igualitària entre homes i dones s'abordarà des d'un punt de vista transversal, amb accions dirigides a docents, alumnat, empreses i ciutadania, entre d'altres. Entre les primeres activitats d'aquest nou curs, l'Escola d'Igualtat reprén els tallers a la Casa de la Dona, un espai que es reobri a l'activitat presencial després de la pandèmia.

Aquests tallers es desenvoluparan entre els mesos d'octubre a maig i tindran com a principal funció contribuir a "l'apoderament de les dones i a la millora de la seua autoestima", tal com explica la tècnica d'Igualtat Ana María Moltó. L'objectiu és que la Casa de la Dona recupere la seua funció de punt de trobada i "recurs d'emancipació per a les dones de Vila-real". Així, a partir d'aquest dilluns 19 de setembre i fins al pròxim 25 de setembre, estarà obert el termini d'inscripció per a aquests tallers en la seu electrònica i en el registre de l'Ajuntament de Vila-real. La programació inclou: taller d'escriptura creativa i club de lectures feministes, a càrrec d'Amelia Díaz Benlliure; taller de seguretat digital, impartit per la tècnica d'Igualtat Ana María Moltó; taller de ioga, que impartirà Olga Sanz, i taller de sòl pelvià, a càrrec d'Ángela Monfort.

A més dels tallers de la Casa de la Dona, l'Escola d'Igualtat i Prevenció de Violències englobarà altres activitats enfocades a donar a conéixer la cultura d'igualtat a tots els àmbits socials d'activitat, empreses, centres docents, centres, associacions... Així ho va anunciar la regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, que reitera que "volem una Escola d'Igualtat transversal i integrada, perquè la igualtat ha d'abordar-se des de tots els àmbits, públics i èpoques de l'any", remarca Gómez, que afig que "l'Ajuntament de Vila-real treballa dia a dia en la lluita a favor de la igualtat. Tenim clara la necessitat de frenar el masclisme i la violència associada a aquest per a aconseguir una societat més justa, amb igualtat d'oportunitats per a totes i tots".

D'aquesta manera, durant els pròxims dies també es realitzaran tallers de sensibilització dirigits a docents sobre igualtat i diversitat LGTBI en els quals s'han inscrit un total de 90 professors i professores de la ciutat. Aquestes jornades, que es duran a terme a la Biblioteca Universitària del Coneixement, estaran impartides per la tècnica Ana María Moltó i la treballadora social Marián Navarro. Un altre dels eixos del nou curs de l'Escola d'Igualtat seran els tallers escolars d'igualtat, educació afectiva i sexual i prevenció de violències, que es desenvoluparan en els centres educatius de la ciutat que ho sol·liciten.

També englobat en aquest projecte transversal, la Regidoria d'Igualtat ha activat el primer servei gratuït d'assessorament a empreses per a redactar el seu Pla d'igualtat, al qual les firmes de més de 50 persones ocupades estan obligades per la legislació des del mes de març de 2022.

Finalment, el departament ultima el cicle de conferències de l'Escola d'Igualtat, que en aquesta edició estarà dirigit al cos docent dels centres de Vila-real, de manera que les temàtiques que s'hi aborden estaran enfocades al seu treball com a professionals de l'ensenyament i al seu paper de transformació social, encara que seran activitats obertes també a la ciutadania.

Galeria multimèdia

Imatges

Escola d'Igualtat 2022_2 Escola d'Igualtat 2022_1 Escola d'Igualtat 2022_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es