Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple avala la col·laboració amb Cáritas per al centre d'inclusió de persones sense llar amb l'aportació de 200.000 euros

dimarts, 20 de setembre de 2022

Ple extraordinari del 20 de setembre de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquest matí una sessió extraordinària en la qual s'ha aprovat per àmplia majoria una modificació de crèdit per import de 272.500 euros que permetrà, entre altres qüestions, donar compliment al conveni subscrit amb Cáritas Diocesana i el Bisbat de Segorbe-Castelló per a col·laborar en el projecte del nou alberg per a persones sense llar que s'està construint a Vila-real. Així mateix, amb aquesta aprovació plenària, que ha comptat amb els vots a favor de Unides Podem, PSPV, PP, Ciutadans i Compromís i l'abstenció de Vox, l'Ajuntament també podrà satisfer un conveni de col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) per a incentivar la promoció i recuperació d'aquest sector econòmic després de la pandèmia; i realitzar una aportació solidària per a continuar contribuint a la reconstrucció de l'illa de la Palma.

El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha explicat que a través d'aquest expedient de crèdits extraordinaris finançats amb baixes per anul·lació, l'Ajuntament impulsarà tres convenis emmarcats en l'aliança amb la societat civil que "ens ajudaran a fer de la nova Vila-real del segle XXI una ciutat millor, més solidària, amb més oportunitats i que no deixa a ningú arrere". Així, d'una banda, l'Ajuntament aportarà 200.000 euros al projecte de construcció del nou centre d'inclusió per a persones sense llar que Cáritas Diocesana i el Bisbat de Segorbe-Castelló construeixen en l'antic solar de l'església dels Sants Evangelistes, al carrer de Sant Mateu. El regidor d'Hisenda ha recordat que el conveni de col·laboració per a aquest projecte ascendeix a 300.000 euros, dels quals 100.000 euros ja es van fer efectius l'any passat i ara s'aportarà la quantitat restant per a fer realitat "un projecte molt necessari". A més, Madrigal ha agraït l'elecció de Vila-real per a la construcció d'aquest alberg, que serà una referència a la província, una elecció que "sens dubte té molt a veure amb la gran faena que durant anys han realitzat els voluntaris de Cáritas a la nostra ciutat".

D'altra banda, gràcies a aquesta modificació de crèdit, l'Ajuntament aportarà 60.000 euros a través d'un conveni amb l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) amb el qual "volem donar un nou impuls a la promoció interna i externa de l'hostaleria de Vila-real". El responsable d'Hisenda ha recordat altres accions de l'Ajuntament que evidencien el suport a aquest sector, com l'ampliació de les terrasses davant les restriccions per la pandèmia; la supressió de la taxa per ocupació de via pública, que ha suposat al consistori deixar d'ingressar més de 360.000 euros o la bonificació de l'IBI als locals amb negocis instal·lats, "amb un impacte positiu per a l'economia local de més de 700.000 euros".

Finalment, també es destinaran 12.500 euros per a continuar col·laborant en la recuperació i reconstrucció de l'illa de la Palma, afectada per l'erupció del volcà Cumbre Vieja fa ara un any.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es