Inici

Benlloch anuncia en el Fòrum Nacional d'Innovació de Globalis la creació d'una càtedra d'intel·ligència artificial de la mà de la UNED

dimecres, 21 de setembre de 2022

X Fòrum Nacional d'Innovació de la Fundació Globalis

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquest matí el X Fòrum Nacional d'Innovació que impulsa la Fundació Globalis, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i la Diputació de Castelló i que en aquesta edició aborda les oportunitats de negoci que ofereix el metavers. El primer edil ha destacat la consolidació d'aquesta trobada, que va nàixer fa ja una dècada "fet que demostra que és un projecte fort, que es va avançar a molts altres i que és molt necessari per a continuar avançant pel camí de la innovació i la ciència per a generar noves oportunitats". Benlloch, que ha estat acompanyat en la inauguració pel diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha anunciat, a més, que Vila-real, que des de 2011 ostenta la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació, aposta per continuar liderant en aquest camp amb la creació d'una nova càtedra dedicada a la intel·ligència artificial, de la mà de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), la seu de la qual a la província es troba a la ciutat.

Benlloch ha explicat que ha tingut ocasió de reunir-se amb el rector de la UNED, Ricardo Mairal, en la seua recent visita a la ciutat i "en breu anunciarem la nova Càtedra d'Intel·ligència Artificial Ciutat de Vila-real, un camp en el qual la UNED té un prestigi important". "El món que ja és ací, el del segle XXI, serà sostenible i viable si som capaços d'innovar, d'aplicar la ciència i la innovació al dia a dia, i el metavers i la intel·ligència artificial jugaran un paper fonamental en aquest procés de generació d'oportunitats", ha assegurat l'alcalde, que ha animat les empreses participants en el fòrum a sumar-se a la futura càtedra i al treball de recerca que s'impulsarà des d'aquest organisme acadèmic. "Necessitem la innovació, la robòtica i la intel·ligència artificial per a continuar sent líders en allò que millor sabem fer, en la ceràmica, en la taronja, també en el futbol", ha asseverat.

Benlloch ha valorat el treball de la Fundació Globalis, dirigida per María Bellmunt i presidida per Juan Vicente Bono, com un dels principals agents de la innovació a Vila-real i aliat de l'Ajuntament en aquesta aposta per una ciutat innovadora, i ha volgut reconéixer l'entitat amb motiu del desé aniversari del Fòrum Nacional d'Innovació amb el lliurament d'una al·legoria, que han recollit els vicepresidents de la fundació, Eleuterio Gómez i Francisco Canales.

Galeria multimèdia

Imatges

X Fòrum Nacional d'Innovació de la Fundació Globalis_1 X Fòrum Nacional d'Innovació de la Fundació Globalis_2 X Fòrum Nacional d'Innovació de la Fundació Globalis_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es