Inici

Vila-real impulsa la senyalització de peces d'art urbà i patrimoni en espais públics amb la instal·lació de codis QR

dijous, 22 de setembre de 2022

Escultura de Marcelo Díaz al parc del carrer Encarnació

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat ja el treball tècnic per a identificar els elements d'art urbà i el patrimoni en espais públics de la ciutat. Aquest projecte que impulsa la Regidoria de Serveis Públics té com a principal objectiu "posar en relleu i potenciar el patrimoni, tant escultòric com etnològic, que tenim als nostres parcs i jardins, moltes vegades desconegut per a la ciutadania", segons assenyala el regidor responsable de l'àrea, Xus Madrigal. Per a això, la iniciativa, emmarcada en el Pla de millora contínua de parcs i jardins, se servirà de les noves tecnologies, concretament a través de la instal·lació de codis QR, que facilitaran l'accés a tota la informació sobre cada element patrimonial perquè estiga a l'abast de la ciutadania.

"A Vila-real comptem amb un patrimoni d'art urbà, així com edificis d'interés històric o etnològic en espais públics, que hem anat ampliant al llarg dels anys gràcies a l'aportació d'artistes, molts d'ells de la nostra ciutat, que ens han ajudat a dissenyar un entorn urbà més amable i que posa l'art i la cultura a l'abast dels vila-realencs i vila-realenques", assenyala Madrigal. En aquests moments, la Regidoria de Serveis Públics ja ha contractat el treball tècnic per al disseny de la web que albergarà tota la informació sobre les escultures, monuments i altres elements patrimonials d'interés situats en espais públics de la ciutat, així com la creació del contingut i la instal·lació dels codis QR. En una primera fase, es preveu la col·locació de 50 dispositius. "Les noves tecnologies ens ofereixen possibilitats més dinàmiques i àgils per a posar en relleu i donar a conéixer el nostre patrimoni i als nostres artistes", ressalta Madrigal. De fet, l'Ajuntament ha utilitzat ja la tecnologia QR en diferents monuments de la ciutat. Un exemple és la font del Pastoret, situada a l'esplanada de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on es va col·locar aquest dispositiu de senyalització amb motiu del centenari de l'escultura, obra de José Ortells, Fill Predilecte de Vila-real.

La instal·lació d'aquests codis QR forma part d'un pla més ampli per a la neteja i adequació de les peces escultòriques situades en jardins, que s'ha iniciat amb la restauració de l'escultura de Marcelo Díaz al parc del carrer de l'Encarnació. Així mateix, el Departament de Serveis Públics també ha procedit al repintat i arranjament de la locomotora i el vagó de l'antiga Panderola que presideix la plaça que porta el seu nom, amb la finalitat de remarcar aquest monument que recorda l'antic tramvia que unia les poblacions de la Plana. "En els pròxims mesos, sempre en funció de les nostres possibilitats econòmiques, continuarem avançant en aquest treball d'adequació d'escultures i elements d'interés dels nostres parcs i jardins, per a això també volem comptar amb la col·laboració i el criteri artístic dels autors de les peces", conclou Madrigal.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es