Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real dona valor afegit als programes Empuju i Ecovid amb formació pròpia especialitzada per a afavorir l'ocupabilitat

divendres, 23 de setembre de 2022

Formació dels participants en els programes d'ocupació Empuju i Ecovid

L'Ajuntament de Vila-real ofereix als beneficiaris dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid un programa especial de formació per a millorar les competències i habilitats per a la inserció laboral i l'impuls a l'emprenedoria. El programa, que s'impartirà en quatre eixos -parlar en públic, gestió eficaç del temps, intel·ligència emocional i competències per a assolir els objectius professionals-, es dirigeix als 46 beneficiaris que es van incorporar a l'Ajuntament el 2021 i beu de la vocació formativa que incorpora Vila-real, de manera única i diferenciada, als programes d'ocupació des de l'inici de les pioneres beques Vilabeca.

"Des del primer moment, amb la creació de les beques pioneres Vilabeca que van ser el germen dels actuals programes Avalem de la Generalitat, hem volgut incorporar de manera diferencial a tots els programes d'ocupació, particularment els dirigits als més joves, un valor afegit a través de la formació especialitzada en àmbits com la creativitat o l'emprenedoria. I així ho hem fet en cadascuna de les edicions, afegint d'aquesta manera un valor afegit importantíssim per a millorar les habilitats i les competències dels beneficiaris d'aquests programes de cara a facilitar els seus itineraris professionals una vegada acaben la seua experiència a l'Ajuntament", valora l'alcalde i regidor d'Economia, José Benlloch.

La formació, que porta per títol Camí cap a l'èxit professional, s'emmarca en el conveni que el consistori manté amb la Cambra de Comerç i es desenvoluparà durant els pròxims tres mesos (25 hores) en dos grups d'alumnes i sessions setmanals els divendres. El programa formatiu completa, d'aquesta manera, l'adquisició de competències professionals que els beneficiaris de tots dos programes, finançats per la Generalitat, han pogut obtenir durant la seua estada en els diferents departaments municipals. La inversió en tots dos plans supera els 1,3 milions d'euros enguany.

"En els últims cinc anys, hem invertit més d'11,6 milions d'euros en diferents plans d'ocupació que han beneficiat 900 persones, aprofitant totes les oportunitats i obtenint tots els recursos possibles d'altres administracions per a ajudar els nostres joves a aconseguir una ocupació i lluitar contra l'atur. Malgrat les greus dificultats econòmiques per l'herència del PP o la covid, agreujades ara per la crisi de la guerra d'Ucraïna, la lluita contra l'atur és per a nosaltres una prioritat absoluta", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es