Inici

Vila-real obri la nova Biblioteca Central a l'edifici de la BUC amb unes instal·lacions modernes i renovades

dilluns, 26 de setembre de 2022

Biblioteca Central a la BUC

La Biblioteca Central ha obert ja les seues portes en la seua nova ubicació a l'edifici de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), a l'avinguda de Pius XII, on els usuaris i usuàries tenen a la seua disposició unes instal·lacions més modernes i renovades. D'aquesta manera, el departament de Biblioteques completa el trasllat des de l'antic edifici del carrer de les Solades, que ara queda alliberat per a la construcció del quart centre de salut que projecta la Conselleria de Sanitat.

La nova Biblioteca Central ocupa la planta baixa de la BUC. Els despatxos se situen en el primer pis, a l'ala que fins ara ocupava la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, que ja s'ha traslladat a la nova seu de la Regidoria d'Innovació, Ciència i Universitats (Viver d'Empreses I). Així mateix, el servei es reforça amb la sala d'estudi de la UNED i la nova que ha obert a la seu veïnal del barri de Sant Ferran, fruit de la iniciativa pilot per a ampliar la disponibilitat actual de sales d'estudi en col·laboració amb les associacions de veïns de la ciutat.

"L'objectiu del canvi d'ubicació de la Biblioteca Central és doble: d'una banda oferir un servei avançat, pioner i concorde a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI, i d'altra banda, el canvi d'ubicació forma part d'una planificació més àmplia i transversal, per a situar a l'actual edifici de les Solades un nou centre de salut que donarà cobertura a la zona centre de la ciutat", tal com recorda el regidor responsable de Biblioteques, Eduardo Pérez Arribas.

"Aquest canvi ha suposat un gran esforç però estem convençuts que redundarà en un millor servei i unes millors instal·lacions tant per al personal com per als usuaris i usuàries de la biblioteca", apunta Pérez Arribas, qui explica que el servei que presta la Biblioteca Central es reforça amb dues sales d'estudi: d'una banda, la sala d'estudi de la UNED, a la qual ara se suma una sala d'estudi a la seu veïnal del barri de Sant Ferran. Es tracta d'una experiència pilot, impulsada per les regidories de Biblioteques i Participació Ciutadana, per a donar resposta a la demanda existent per part dels usuaris, al mateix temps que també aproxima el servei als diferents barris i es donen a conéixer les instal·lacions i activitats que desenvolupen les associacions veïnals.

L'horari de la sala d'estudi del barri de Sant Ferran serà de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores; en el cas de la UNED, la sala d'estudi està oberta de 9.00 a 14.00 hores i a partir d'octubre també funcionarà en horari de vesprada, de 16.00 a 21.00 hores.

El regidor ha agraït el treball de tot el personal del departament per a fer possible l'obertura de la Biblioteca Central a la BUC, un trasllat que s'ha desenvolupat durant l'estiu i que ha complit el calendari previst. La Biblioteca Central manté el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 9.00 a 20.00 hores. A més, a l'edifici de la BUC també funciona la Biblioteca Infantil Pius XII. El departament de Biblioteques gestiona així mateix l'Agència de Lectura del Pilar.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es