Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

La Festa del Llibre omplirà la plaça Major de literatura i música com a revulsiu per al sector cultural de Vila-real

dilluns, 26 de setembre de 2022

Presentació de la Festa del Llibre

Vila-real celebrarà la Festa del Llibre, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Vila-real juntament amb l'associació literària local Tirant lo Groc, en el qual les llibreries, editorials i autors locals eixiran al carrer per a donar-se a conéixer al públic. L'activitat tindrà lloc el dissabte 1 i el diumenge 2 d'octubre, de 10.00 a 20.00 hores, a la plaça Major. "Hem considerat oportú denominar aquest esdeveniment com a festa perquè, després d'aquesta dura pandèmia en la qual el sector cultural s'ha vist greument afectat, és moment que des de les institucions continuem donant aquest impuls tan necessari a la cultura. Durant dos dies, podrem trobar llibreries, editorials i associacions, però també altres productes culturals i actuacions infantils perquè tothom puga gaudir de la Festa del Llibre", ha assegurat el regidor de Comerç, Diego A. Vila.

Estela Ferrero, presidenta de l'associació Tirant lo Groc, ha agraït a l'Ajuntament "l'oportunitat de crear aquest esdeveniment ja que els autors, músics i artistes en general han patit danys en aquest període d'aturada, per això amb aquesta celebració tenim l'oportunitat de continuar cap avant i donar a conéixer el nostre treball al públic. D'altra banda, aprofitarem l'esdeveniment per a fer la presentació de la nova revista de l'associació Tirant lo Groc", ha explicat. En la presentació de la Festa del Llibre ha participat també Juan Gaspar Nebot, membre de l'associació.

La inauguració tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre a les 10.15 hores i seguidament es farà lliurament dels premis Vila-real 2022 a l'excel·lència literària als reconeguts Julio César Cano i Luis Aleixandre Giménez. Després de l'acte, durant les jornades seguiran les presentacions, xarrades, en les quals participaran més de 20 associacions i més de 50 autors de tot el panorama literari espanyol.

"Des de l'Ajuntament de Vila-real hem intentat estar al costat dels comerços, autònoms i empreses locals durant aquest temps de crisi, per això s'han injectat en ajudes directes quasi 1.700.000 euros als negocis afectats per la covid-19. A banda, continua vigent l'exempció de la taxa d'ocupació de via pública i la bonificació del 95 % de l'IBI en locals comercials", recorda Vila. Així mateix, el regidor ha apuntat que els nascuts el 2004, que ara tenen 18 anys, poden sol·licitar el bo cultural jove, impulsat des del Govern central, una ajuda directa de 400 euros per a poder adquirir productes i activitats culturals, que es pot sol·licitar fins al 15 d'octubre i que "pot incentivar els més joves a adquirir llibres i productes culturals en aquesta Festa del Llibre".

"Vull reiterar l'agraïment a l'associació Tirant lo Groc per tota l'ajuda que ens han donat per a poder fer aquesta Festa del Llibre i també agrair la col·laboració que han tingut, ja que aprofitarem aquest cap de setmana per a celebrar també a la plaça Major la Fira de l'Estoc, organitzada per Ucovi, que es va ajornar aquest passat cap de setmana per les previsions meteorològiques, per això ajuntarem els dos esdeveniments, perquè els nostres comerços puguen compartir tot el cap de setmana i que siga beneficiós per a totes les empreses de Vila-real", conclou Vila.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es