Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reforça l'aliança social amb la Fundació Caixa Rural en una tercera edició del programa d'inserció sociolaboral de persones amb diversitat funcional que desenvolupa XiCaEs

dimecres, 28 de setembre de 2022

Presentació del programa d'inserció sociolaboral de XiCaEs

Vila-real reedita per tercera vegada el programa d'inserció sociolaboral per a persones amb capacitats especials que naix de l'aliança amb XiCaEs, entitat dependent de la Fundació Caixa Rural Vila-real, en una nova convocatòria que oferirà una oportunitat laboral a 10 persones amb diversitat funcional que exerciran funcions a l'Ajuntament, en la mateixa fundació o en altres entitats socials. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquesta nova convocatòria del programa acompanyat de la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, i la primera tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

Benlloch ha volgut acompanyar a Sánchez en la seua primera roda de premsa des que va ser nomenada presidenta de la Fundació i ha remarcat que "malgrat la situació actual de dificultats, amb una crisi per la inflació i els elevats costos de l'energia, la nostra prioritat continuen sent les persones i per això apostem per aquest programa, que suposa una experiència molt positiva d'integració, i que s'emmarca en el nostre projecte de la nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora".

El programa d'inserció sociolaboral s'inclou en el conveni anual entre l'Ajuntament i l'associació XiCaEs per a l'atenció i inserció de persones amb capacitats especials. Aquest conveni ascendeix a 45.000 euros, i es complementa amb el conveni de 105.000 euros anuals que el consistori manté amb la Fundació Caixa Rural i que "forma part del nostre model d'aliança social, un model únic, que ha fet que l'Ajuntament passe d'aportar 600.000 euros en 2011 a les entitats de la ciutat a 2,6 milions d'euros en l'actualitat, que injectem a les nostres associacions perquè ens ajuden en la construcció d'una Vila-real millor", ha assegurat l'alcalde. Al mateix temps, ha agraït el treball dels professionals de XiCaEs i la labor de Caixa Rural, que en 2019 va complir 100 anys, "i sense la qual no es podria entendre Vila-real".

La iniciativa està dirigida a persones que tinguen una discapacitat reconeguda superior al 33%. Un total de 10 persones es beneficiaran d'aquest programa que tindrà una duració de 12 mesos. Els usuaris treballaran mitja jornada en les dependències de l'Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural, així com altres entitats socials en tasques relacionades amb el control d'accessos, missatgeria, auxiliar administratiu o serveis de neteja, entre altres. Al mateix temps que realitzen les pràctiques, els participants rebran una formació complementària. La sol·licitud es podrà realitzar fins al 17 d'octubre a través del formulari que trobaran en la pàgina web www.fundaciocaixarural.org i el programa començarà el 2 de novembre.

La presidenta de la Fundació Caixa Rural, Sonia Sánchez, també ha agraït el suport de l'Ajuntament i ha assegurat que "és una satisfacció saber que sempre podem comptar amb ells". A més, ha destacat que aquest programa, que en 2021 va comptar amb 14 participants, ajuda a "millorar les oportunitats d'inserció social i econòmica de les persones amb diversitat funcional, potencia les seues habilitats i fa que s'integren a través de la realització d'una activitat laboral". Així mateix, Sánchez ha recordat que gràcies al conveni que manté XiCaEs amb l'Ajuntament "aquest estiu, 23 xiquets i xiquetes han pogut continuar amb les teràpies especialitzades, impartides per professionals, per a evitar una aturada en aquests programes que poguera suposar una reculada en els avanços aconseguits a través d'aquest procés terapèutic".

Finalment, la regidora de Serveis Socials ha posat l'accent en el benefici per a la ciutat que suposa l'aliança amb entitats com XiCaEs i ha reiterat el compromís de l'equip de govern de treballar per "la protecció dels més vulnerables".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es