Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real marca el camí per a implicar els joves en les polítiques públiques amb unes jornades nacionals sobre participació

dijous, 29 de setembre de 2022

Jornades sobre la participació de xiquets i xiquetes en les polítiques públiques

Vila-real marca el camí de la participació real de xiquets, xiquetes i adolescents en la construcció de les polítiques públiques amb les jornades que hui i demà se celebren a la ciutat, impulsades per l'Ajuntament de Vila-real al costat de la Càtedra d'Infància i Adolescència de la Universitat Politècnica de València i la Xarxa Estatal d'Universitats per la Infància i l'Adolescència, de la qual formen part 24 universitats. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha destacat el compromís de Vila-real pel foment de la participació dels joves en la vida pública durant la inauguració de les jornades, en les quals s'han implicat les regidories de Participació Ciutadana i Joventut. L'acte, celebrat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, ha reunit a prop de 400 alumnes dels centres Miralcamp, Fundació Flors, Verge del Carme i Francesc Tàrrega.

L'obertura de les jornades ha comptat amb la conferència inaugural del conegut psicopedagog i pensador italià Francesco Tonucci, responsable del projecte Città dei Bambini, que ha intervingut a través de videoconferència. També han participat en la inauguració el director de la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, Vicente Cabedo, i la directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero Mañes, mentre que la directora general de Drets de la Infància i l'Adolescència del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Lucía Losoviz, ha participat a través de videoconferència. En les jornades intervenen ponents i acadèmics d'universitats de Girona, Lleida, Còrdova, Valladolid, La Laguna o Barcelona, a més de la Universitat Jaume I.

L'alcalde ha recordat que Vila-real va ser un dels municipis pioners, en 2015, en la creació del Consell de Xiquets i Xiquetes, la qual cosa li ha valgut a la ciutat poder participar en l'elaboració de la normativa autonòmica i la constitució del primer Consell de la Infància i l'Adolescència de la Comunitat Valenciana. De fet, els joves vila-realencs Alba Ojeda i Javier Granell formen part d'aquest consell. "Gràcies a la vostra implicació i el vostre treball, hem avançat per a fer possible que vosaltres tingueu veu i sigueu protagonistes també de les polítiques públiques", ha assegurat Benlloch als estudiants que han assistit a les jornades. A més, ha posat com a exemple la implicació dels joves en la recent elaboració del Pla d'acció local de l'Agenda Urbana.

El primer edil ha qualificat d'històrica la celebració d'aquestes jornades a Vila-real, ja que impliquen universitats de tota Espanya, a les quals ha donat la benvinguda i ha animat a col·laborar amb la ciutat. Així mateix, ha valorat de manera molt positiva el treball conjunt amb la Càtedra d'Infància i Adolescència. "A Vila-real sabem molt bé la importància de les càtedres, per a posar en contacte el coneixement i la investigació que es genera en les universitats amb les institucions públiques i les empreses, i per això comptem amb la Càtedra d'Innovació Ceràmica, la Càtedra de Mediació Policial i ara en breu comptarem amb la Càtedra d'Intel·ligència Artificial".

Finalment, ha animat els joves a implicar-se en la vida pública perquè "teniu opinió" i s'ha compromés a "escoltar la seua veu" i a continuar liderant la participació de la infància i l'adolescència a través dels òrgans municipals.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornades sobre la participació de xiquets i xiquetes en les polítiques públiques_4 Jornades sobre la participació de xiquets i xiquetes en les polítiques públiques_2 Jornades sobre la participació de xiquets i xiquetes en les polítiques públiques_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es