Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El fòrum Ocupa't se situa com l'esdeveniment d'ocupació més potent de la província amb més de 40 empreses i 200 ofertes de treball

divendres, 30 de setembre de 2022

Cartell del fòrum Ocupa't 2022

L'Ajuntament de Vila-real, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, impulsa la quarta edició del fòrum d'ocupació de Vila-real Ocupa't, que se celebrarà el pròxim 20 d'octubre al Centre de Congressos, Fires i Trobades. Aquest fòrum es posiciona ja com l'esdeveniment d'ocupació més rellevant de la província, donada la seua gran oferta d'ocupació, el nombre de participants i el nombre d'insercions laborals concentrades en una única jornada. Així, en aquesta edició, les persones que s'inscriguen tindran l'oportunitat de contactar amb més de 40 empreses de diferents sectors que oferiran més de 200 llocs de treball. Al mateix temps, el fòrum es completarà amb xarrades d'experts de reconegut prestigi que ajudaran en el procés de cerca d'oportunitats laborals dels assistents.

L'alcalde de Vila-real i responsable de l'àrea d'Economia, José Benlloch, ha destacat la potència d'aquest esdeveniment i la seua consolidació "en una clara aposta per generar oportunitats a la nostra ciutat i sobretot per facilitar el contacte entre les empreses i les persones demandants d'ocupació". Benlloch ha celebrat que cada vegada més empreses confien en el fòrum d'ocupació de Vila-real, "una iniciativa seriosa i professional, que en aquests anys ha aconseguit un considerable nombre d'insercions laborals" i ha agraït el treball del departament d'Economia. A més, ha recordat l'esforç que durant els últims anys ha realitzat l'Ajuntament de Vila-real per a fomentar la creació d'ocupació ja que, malgrat tots aquests contratemps, el consistori ha invertit més de 10 milions d'euros en programes d'ocupació entre 2017 i 2021, amb més de 800 persones beneficiàries.

Segons les dades facilitades per l'Agència de Desenvolupament Local, en l'edició anterior del fòrum de l'any 2020, marcada per les restriccions de la pandèmia, aquesta cita va comptar amb un total de 925 persones inscrites, 1.640 candidatures, 23 empreses participants, 123 ofertes de treball, 362 entrevistes i 43 insercions laborals.
En aquesta nova edició s'espera superar aquests resultats, ja que hi ha més de 40 empreses inscrites que han oferit 200 llocs de treball per a cobrir en les seues empreses, i en els pròxims dies s'espera que puguen incrementar-se aquestes ofertes. Algunes de les empreses ja confirmades són les següents: Bricomart, Record Go, Pamesa, Rocersa i Vodafone, entre d'altres.

L'objectiu de la jornada és crear oportunitats professionals reals i generar contractacions laborals, augmentar la motivació i millorar l'actitud dels candidats i facilitar una millora d'ocupabilitat de les persones assistents. A més dels estands de les empreses i l'àrea d'entrevistes, també s'habilitarà una zona d'informació i assessorament en la qual tindran cabuda entitats que treballen per a millorar el futur professional de les persones, com ara: Labora, EACE, Creu Roja, Diputació de Castelló, EURES, Eurodisea o Europe Direct.

La jornada es complementa amb un cicle de conferències la finalitat de les quals és dotar als candidats i candidates d'eines per a enfocar la seua cerca d'ús d'una manera efectiva, amb estratègia, amb planificació, amb recursos i amb l'actitud i motivació adequada. Entre les conferències del fòrum Ocupa't cal destacar les següents: "Supera amb èxit l'entrevista de treball", de Reme Font; "Crea un currículum d'alt impacte", a càrrec de Raquel Sanz; "Escriu la història del teu objectiu profesional", impartida per Javier Alandes, i "La teua competència parla de tu", a càrrec de María Pilar Fito. L'assistència al fòrum, que serà gratuïta amb la inscripció prèvia en www.ocupat.es, tindrà un aforament limitat i controlat.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell del fòrum Ocupa't 2022 _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es