Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "Les obres de l'Estadi de la CerÓmica suposen tambÚ una transformaciˇ urbanÝstica hist˛rica de la ciutat"

dilluns, 3 d'octubre de 2022

Visita a les obres de l'Estadi de la CerÓmica_3

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha visitat aquest matÝ les obres de remodelaciˇ de l'Estadi de la CerÓmica, que avancen segons els terminis previstos, acompanyat pel president del Villarreal CF, Fernando Roig; el conseller delegat del club, Fernando Roig Negueroles, i altres responsables de l'entitat, per a comprovar l'avanš dels treballs d'ampliaciˇ, modernitzaciˇ i millora de la seguretat del camp municipal amb l'objectiu de convertir-lo en "un estadi del segle XXI". DesprÚs de la visita, Benlloch ha assegurat que "les obres de l'Estadi de la CerÓmica suposen tambÚ una transformaciˇ urbanÝstica hist˛rica de la ciutat" i les ha emmarcades en un pla de millora en colĚlaboraciˇ amb el Villarreal CF que no sols afecta l'estadi sinˇ tambÚ l'entorn urbÓ de la ciutat.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que les obres del nou Estadi de la CerÓmica, que executa l'empresa local Alviben, compleixen tres objectius principals: ampliar els usos de la infraestructura, modernitzar l'estŔtica perquŔ siga conforme a una ciutat que mira al futur i, de manera especial, millorar la seguretat en l'accÚs i evacuaciˇ d'espectadors. "GrÓcies a l'esforš que ha realitzat el Villarreal CF per a adquirir edificacions annexes i esponjar l'entorn de l'estadi, la ciutat guanya mÚs de 3.000 metres quadrats de s˛l p˙blic als carrers Almassora i BenicÓssim, que suposaran un abans i desprÚs en la seguretat, l'evacuaciˇ i els usos d'aquest espai", afirma el primer edil. "La urbanitzaciˇ d'aquest s˛l p˙blic que es genera, evidentment, correspondria a l'Ajuntament, per˛ el Villarreal CF ha avanšat la compra dels habitatges i el pagament d'aquestes obres i ara estem treballant en un conveni de permuta per a cedir-los s˛l a canvi d'aquesta actuaciˇ", detalla Benlloch. AixÝ, l'alcalde ha anunciat que atÚs que l'Ajuntament ha adquirit un solar mÚs adequat per a l'Escola Oficial d'Idiomes, al costat del Palau de JustÝcia, "estem ultimant ja la signatura d'un conveni per a compensar el Villarreal CF amb la cessiˇ del solar que en el seu moment es va expropiar per a la construcciˇ de l'EOI al carrer de Miralcamp, al costat de la Ciutat Esportiva del club, i que ja s'estÓ utilitzant com a aparcament". L'alcalde considera que aquest acord serÓ positiu per a totes dues parts perquŔ l'Ajuntament "ja disposa d'alternatives per a situar tant l'EOI com el quart institut o el futur centre integrat d'FP", i amb la situaciˇ econ˛mica que tÚ el consistori no podria assumir el cost econ˛mic de l'expropiaciˇ de les edificacions i tota l'obra que portarÓ a cap el Villarreal CF en l'exterior de l'estadi.

De fet, segons Benlloch, abans de les obres, la superfÝcie de s˛l p˙blic a l'entorn de l'estadi era de 6.100 metres quadrats i ara, amb aquest projecte, unit a la urbanitzaciˇ de la plaša de Pascual Font de Mora inaugurada el 2019, aquesta superfÝcie prÓcticament es duplicarÓ, amb prop de 5.000 metres quadrats nous.

Finalment, l'alcalde ha recordat que aquest pla de colĚlaboraciˇ amb el club per a la millora de la ciutat abasta una gran quantitat de projectes que s'han desenvolupat en aquests ˙ltims anys com la plaša de Pascual Font de Mora, el trasllat del pavellˇ Joan Baptista Llorens, la urbanitzaciˇ de la nova plaša del Llaurador, l'ampliaciˇ de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF amb mÚs camps i millors accessos, la construcciˇ de la Ciutat Esportiva Municipal o la Ciutat Esportiva del Pamesa en s˛l cedit per l'Ajuntament. L'alcalde tambÚ ha agra´t el treball de l'empresa local Alviben i de la consultora d'enginyeria i arquitectura Idom.

El president del Villarreal CF, Fernando Roig, ha confirmat la bona marxa de les obres, que compleixen terminis, de manera que el club podrÓ disputar el primer partit en el nou estadi el dia 31 de desembre contra el ValŔncia.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a les obres de l'Estadi de la CerÓmica_2 Visita a les obres de l'Estadi de la CerÓmica_1 Visita a les obres de l'Estadi de la CerÓmica
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es