Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

Benlloch aplaudeix la labor de la Policia Nacional i celebra una plantilla històrica a Vila-real amb 102 agents i 6 en pràctiques

dimarts, 4 d'octubre de 2022

Celebració del Dia de la Policia Nacional

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en els actes oficials del Dia de la Policia Nacional amb motiu de la festivitat dels Sants Àngels Custodis i ha destacat el reforç històric de la plantilla de la comissaria de Vila-real, que en aquests moments compta amb un total de 102 agents i altres 6 policies en pràctiques. El primer edil, que ha presidit els actes oficials celebrats a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia al costat de l'inspector en cap de la comissaria de Vila-real, Pedro Ortín, ha agraït el treball i la vocació de servei públic de tots i cadascun dels membres del cos policial i ha reconegut també "l'esforç del Govern d'Espanya en la seua aposta per la nostra seguretat" amb una plantilla d'agents que en l'actualitat ha arribat a la cota més alta.

En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que "tenim el més important: un excel·lent contingut, el talent, la vocació, el treball i la dedicació de tots vosaltres, però sabem que també és imprescindible dotar-vos d'unes infraestructures dignes per a facilitar-vos el vostre treball diari, un bon continent". Així, en relació al projecte de la futura comissaria, l'alcalde ha explicat que, una vegada completats els tràmits d'inscripció en el Registre de la Propietat, en breu signarà la resolució d'Alcaldia per a cedir la parcel·la al Ministeri de l'Interior en la qual es construirà aquesta nova infraestructura. Benlloch ha agraït la comprensió dels agents així com el suport al projecte per part del cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat, Jorge Zurita, el comissari en cap provincial, Emilio Romero, i l'inspector en cap de la comissaria de Vila-real, Pedro Ortín.

"El 2023, es compliran 45 anys des que vam inaugurar la primera comissaria de Policia Nacional a Vila-real, mig segle en el qual Vila-real ha passat de poble a ciutat, de comptar amb poc més de 38.000 habitants a superar els 52.000, de manera històrica en aquests moments", ha recordat l'alcalde, qui ha afegit que la Policia Nacional ha sabut adaptar-se als nous reptes i realitats que ha comportat la transformació "d'una ciutat amb cor de poble cada vegada més viva; amb el Villarreal CF en Primera Divisió i a Europa, amb els partits en 2a B, el femení i esdeveniments esportius, culturals i festius durant tot l'any". L'alcalde ha posat com a exemple els dispositius i desplegaments policials sense precedents per als partits de futbol i molts altres esdeveniments en els quals la Policia Nacional treballa, en col·laboració amb la Policia Local, "per a garantir la convivència i oferir-nos aquesta sensació de seguretat i tranquil·litat imprescindibles perquè una societat avance".

Finalment, l'alcalde ha manifestat el seu agraïment i reconeixement a cadascun dels membres del Cos Nacional de Policia a Vila-real, i en particular als agents Carlos Fernández Rodríguez i José Villaverde Noya, que hui han rebut la medalla amb distintiu blanc per la seua trajectòria professional. A més, en l'acte de hui també s'ha reconegut el director de Seguretat i Operacions del Villarreal, Manuel Casarrubio de la Rubia, per la seua col·laboració amb el cos policial en els dispositius especials de seguretat durant els partits.

Per part seua, l'inspector en cap de la comissaria de Vila-real, Pedro Ortín, també ha destacat la vocació de servei de la Policia Nacional i el seu paper en moments d'incertesa com els actuals i ha tingut un record especial per al subinspector Justo del Pino, mort enguany en un accident de trànsit.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real. 

Galeria multimèdia

Imatges

Celebració del Dia de la Policia Nacional_2 Celebració del Dia de la Policia Nacional_3 Celebració del Dia de la Policia Nacional_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es