Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real programa activitats de difusió de la llengua i la cultura valencianes amb motiu del 9 d'Octubre

dimecres, 5 d'octubre de 2022

Programació al voltant del 9 d'Octubre

L'Ajuntament de Vila-real ha preparat al voltant de la festa del 9 d'Octubre una programació especial d'activitats culturals que posen l'accent en la defensa de la llengua i la identitat valencianes. Les activitats amb les quals la ciutat se suma a la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana s'estendran fins al 28 d'octubre.

"El 9 d'Octubre és el dia de tots els valencians i valencianes, però donar a conéixer i difondre la nostra llengua i tradicions és un treball diari. Per això, des de l'Ajuntament hem organitzat diverses activitats i esdeveniments repartits per tot aquest mes d'octubre. De moment, i com prèvia al nostre dia gran, el Correllengua escolar ja ha començat a recórrer els col·legis de la ciutat", explica la regidora de Normalització Lingüística i de Relacions Institucionals, Noelia Samblás. Demà dijous, també a manera de prèvia, es durà a terme la primera de les presentacions de llibres d'autors locals, amb A mi yo adolescente. Todo lo que me habría gustado saber, de María Ortega.

El dia 7 a les 19.15 hores se celebrarà el Correllengua cívic, que començarà al carrer de Bayarri i acabarà a la plaça Major, on es procedirà a la lectura del manifest a càrrec de l'escriptor Vicent Usó. En acabar, es representarà un espectacle d'animació a càrrec de la companyia de teatre local Visitants. Els actes continuaran el 13 d'octubre amb la presentació del nou número de la revista Font, al Museu de la Ciutat Casa de Polo; tot seguit, s'inaugurarà l'exposició "Lletres antigues universals 1860-1950". El dia 14, a la Casa de Polo, Clara Gil Fortuño presentarà el seu nou llibre Com t'ho podria dir? I el dia 19, Salvador Carracedo, donarà a conéixer el seu llibre Història postal de Vila-real, a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural.

El 27 d'octubre s'inaugurarà l'exposició "Joan Simó: Colors que diuen coses i metalls que evoquen tradicions", a la sala d'exposicions temporals del Convent, espai d'art. Per acabar la programació, el 28 d'octubre s'ha programat la representació teatral IAIOS. "Aquesta obra forma part de la programació Vent de Tardor, una mostra de teatre de companyies valencianes que s'inicia amb aquesta obra i que s'estendrà fins al pròxim mes de desembre", conclou la regidora.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació al voltant del 9 d'Octubre_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es