Inici

Vila-real implica la societat en la primera missió d'innovació per a reduir un 55 % les emissions de CO₂ el 2030

dimecres, 5 d'octubre de 2022

Vila-real participa en el projecte Missions de València

L'Ajuntament de Vila-real escomet una nova fase del projecte pilot Missions 2030, en el qual la ciutat participa al costat d'altres cinc municipis de la Comunitat per a la detecció de reptes d'innovació en l'àmbit local. Després d'una primera fase de diagnòstic i disseny de la Vila-real de 2030, que ha comptat amb la implicació activa del Consell de Participació Ciutadana, l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Innovació, impulsa ara la primera de les missions, enfocada a aconseguir l'objectiu d'una ciutat neutra, amb la reducció d'un 55 % d'emissions de CO₂el 2030.

Tal com ha explicat el regidor d'Innovació, Eduardo Pérez Arribas, "Vila-real, com a Ciutat de la Ciència i la Innovació des de 2011 i un dels municipis referents en aquest camp, participa en el projecte Missions 2030 pilotat per Las Naves de València, un programa d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació dels municipis de la Comunitat Valenciana a missions d'innovació", en el qual col·laboren també la Conselleria d'Innovació i l'Ajuntament de València.

El treball inicial de formació i participació per a desenvolupar l'estratègia de missions ha donat com a resultat l'elecció d'una primera missió que se centrarà a reduir un 55 % les emissions de CO₂ el 2030. "Aquest objectiu no s'ha triat a l'atzar, sinó que pren com a base tot el treball que des de l'Ajuntament de Vila-real s'està realitzant per a avançar cap a una ciutat sostenible", explica Pérez Arribas, qui recorda que "no serà possible aconseguir el repte d'una Vila-real neutra i amb menys emissions sense la implicació de la societat i els col·lectius estratègics que poden ajudar-nos en aquesta missió".

Així, la Regidoria d'Innovació ha convocat per a aquest dissabte 8 d'octubre, a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), la jornada de participació La nova Vila-real del segle XXI: cap a una ciutat neutra. Una convocatòria a la qual s'ha convidat a associacions de veïns i entitats, empreses, mitjans de comunicació, universitats i partits polítics, amb la finalitat que "contribuïsquen activament a la missió i la innovació de Vila-real, donant a conéixer i incloent els seus projectes". En la jornada s'explicaran els objectius de la missió i es realitzarà una dinàmica participativa perquè els agents socials que hi participen puguen exposar les seues iniciatives i propostes i manifestar de quina manera poden implicar-se en aquesta missió.

A més, també es detallaran les accions futures per al desenvolupament de la missió, com crear la figura d'ambaixadors de la missió; els agents que s'hi involucren i que contribuïsquen a aconseguir l'objectiu. També es crearà un fòrum d'observació, per a realitzar un seguiment d'aquesta. Finalment, el regidor d'Innovació ha anunciat que també es plantejarà la creació uns premis als projectes que contribuïsquen a aconseguir el propòsit de la missió.

La missió perquè Vila-real siga una ciutat neutra el 2030 contribueix a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), especialment en aquells aspectes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, el regidor d'Innovació també recorda que el Pla d'acció de l'Agenda Urbana del municipi, que ha sigut aprovat recentment, també es marca objectius estratègics per a una ciutat sostenible, amb projectes com el Pla municipal d'energies renovables, Pla local de gestió de residus urbans, l'Ecobarri i el Pla verd i de la biodiversitat municipal.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es