Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real aborda la 'pandèmia silenciosa' de la soledat i els seus efectes en la salut mental de la mà de la Fundació Manantial

dijous, 6 d'octubre de 2022

Jornada sobre la soledat no desitjada i salut mental_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat hui la Jornada: Soledat no Desitjada i Salut Mental, organitzada per la Fundació Manantial, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i el patrocini de la multinacional Janssen. Una trobada, en la qual professionals dels àmbits sanitari, científic i social aborden la problemàtica de la soledat i els seus efectes en la salut, així com es dona a conéixer el projecte que la Fundació Manantial duu a terme a la Comunitat per a prevenir l'aïllament i la soledat no desitjada en persones amb problemes de salut mental.

L'alcalde, que ha estat acompanyat per Ana Ortells, representant del Patronat de la Fundació a la Comunitat Valenciana, i Rubén Sancho, secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, ha reiterat la seua satisfacció i agraïment per l'aliança de l'Ajuntament de Vila-real amb la Fundació Manantial per a treballar en la millora del benestar, la salut i la inclusió social i laboral de les persones amb malaltia mental. "La jornada de hui i tots els projectes i recursos que Manantial té a Vila-real són el fruit de la gran faena que heu fet durant els últims anys i la nostra missió com a Ajuntament és col·laborar i canalitzar tota aquesta energia", ha afirmat Benlloch, que a més ha recordat que el Ministeri de Sanitat, ha inclòs en el Pla d'acció de salut mental 2022-2024 la creació a Vila-real d'un centre de salut mental de referència per a la província.

Aquest futur centre especialitzat se sumaria als serveis que la Fundació Manantial té a Vila-real com són la residència comunitària, l'habitatge tutelat i el Centre de Rehabilitació i Inserció Social, amb un total de 104 places; a més, gràcies al centre especial d'ocupació Manantial Integra i l'empresa d'economia social Vilamico, un total de 24 persones amb problemes de salut mental tenen una oportunitat laboral. "Estic molt satisfet d'haver-nos implicat amb la Fundació Manantial, com a part de la nostra aliança amb la societat que es tradueix en quasi 3 milions d'euros destinats a 64 convenis amb entitats".

L'alcalde ha reconegut que "cada vegada més els estudis constaten els efectes negatius de la soledat en la salut" i per això ha instat la col·laboració entre les entitats com la Fundació Manantial, les administracions i les empreses per a "posar tots els recursos disponibles i tot l'afecte al servei de la societat per a, junts, avançar en la solució a aquest problema".

Així mateix, l'alcalde ha agraït tant a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives com la multinacional Janssen la seua implicació en el programa de prevenció de l'aïllament i la soledat no desitjada en persones amb problemes de salut mental, que es desenvolupa tant a Vila-real com en altres poblacions de l'entorn. "La manera de trobar solucions als problemes és conéixer per què es produeixen i en aquest segle tenim més informació, més coneixement, millors professionals i més avanços científics que mai", ha conclòs.

Per part seua, Ana Ortells ha destacat també "la importància d'escoltar la realitat d'aquest problema i conjuminar esforços per a la seua solució". El secretari autonòmic Rubén Sancho ha agraït el treball de la Fundació Manantial a la Comunitat i ha donat la mà a "treballar tots junts per a posar fi a aquesta pandèmia silenciosa".

A la jornada, celebrada a la Casa dels Mundina, ha assistit també la directora general de la Fundació Manantial, Elena Biurrun, així com el director regional de Relacions Institucionals de Janssen, Joaquín García de los Santos.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada sobre la soledat no desitjada i salut mental
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es