Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "Vila-real és hui la capital de la solidaritat a la província gràcies a l'aliança entre Creu Roja i la Cooperativa"

divendres, 7 d'octubre de 2022

Visita i acte de reconeixement a la Cooperativa per la seua col·laboració en el programa d'aliments de Creu Roja_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït en nom de tota la ciutat la col·laboració entre Creu Roja i la Cooperativa Catòlica Agrària per a fer possible que "Vila-real siga hui la capital de la solidaritat a la província" a través del repartiment d'aliments del Programa d'Ajuda Alimentària a les Persones més Desfavorides (FEAD) la distribució dels quals es realitza des de les instal·lacions de la Cooperativa vila-realenca. Benlloch ha visitat aquestes instal·lacions amb motiu de l'inici de la segona fase del programa en la qual Creu Roja distribuirà a la província un total de 334.407 quilos/litres d'aliments entre 7.695 persones, que se sumen als 180.117 quilos entregats en el primer semestre de l'any.

L'alcalde ha participat en aquesta visita en la qual, a més, Creu Roja ha entregat un reconeixement a la Cooperativa per a agrair els deu anys de col·laboració amb la cessió de les seues dependències per a poder desenvolupar aquest programa d'ajuda humanitària, un període en el qual s'han distribuït més de 7.000 tones d'aliments per tota la província. L'alcalde ha estat acompanyat pel president de la Cooperativa, Juanjo Ortells, el president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, i la cap de la Dependència de l'Àrea d'Agricultura i Pesca de la Subdelegació del Govern, Sara García. Així mateix, també han participat en la visita la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, regidors i regidores de la corporació municipal i representants de l'assemblea local de Creu Roja Vila-real.

Benlloch ha assegurat que el reconeixement a la solidaritat de la Cooperativa és "molt merescut" i ha asseverat que "quan treballem tots junts, les coses ixen millor". L'alcalde ha incidit en què aquesta cessió de les instal·lacions "ha permés que Creu Roja puga destinar els seus fons a ajudar les persones que més ho necessiten" i en aquest sentit ha recordat que l'Ajuntament de Vila-real també ha cedit les instal·lacions de l'edifici de l'antiga estació de la Panderola per a la nova seu de l'assemblea local. "Estem ja a punt d'inaugurar aquesta nova seu, una infraestructura que era molt necessària, i en la qual l'Ajuntament ha invertit 300.000 euros en un moment de moltes dificultats, però que permetrà que Creu Roja puga desenvolupar millor la seua gran labor social i humanitària", incideix Benlloch.

"Hui Vila-real és la capital de la província en solidaritat, perquè des d'ací es repartiran aliments per a tota la província, la qual cosa demostra que no ens oblidem dels qui més ho necessiten", ha assegurat l'alcalde, qui ha recordat que la Cooperativa i Creu Roja són "dues de les entitats més importants de l'aliança social que Vila-real ha construït, a través de 64 convenis als quals l'Ajuntament destina quasi tres milions d'euros". Sobre aquest tema ha recordat que, a més de Creu Roja, altres tres entitats socials de la ciutat -Càritas, Sant Vicent de Paül i Joventut Antoniana- "ens ajuden, en col·laboració amb els Serveis Socials, a cuidar més de 2.000 famílies", per la qual cosa també els ha agraït el seu treball.

Per part seua, el president de la Cooperativa, Juanjo Ortells, ha manifestat la satisfacció de l'entitat per col·laborar amb Creu Roja per a fer possible el repartiment d'aliments. "Ens sentim molt orgullosos de poder ajudar tota la província i agraïm el treball de Creu Roja, especialment dels prop de 200 voluntaris, perquè sense ells, l'ajuda no podria arribar als qui més la necessiten". El president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, ha explicat que el programa FEAD "contribueix a pal·liar una de les pitjors formes de pobresa" i ha entregat una placa en reconeixement a la Cooperativa per aquests deu anys de col·laboració, en els quals s'han repartit un total de 7.265 tones d'aliments.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita i acte de reconeixement a la Cooperativa per la seua col·laboració en el programa d'aliments de Creu Roja
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es