Inici

Vila-real radiografia la realitat de les llars per a avaluar les necessitats en conciliació i corresponsabilitat familiar

dissabte, 8 d'octubre de 2022

Vila-real radiografia la realitat de les llars per a avaluar les necessitats en conciliació i corresponsabilitat familiar

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, iniciarà en les pròximes setmanes un estudi de diagnòstic per a conéixer la realitat de les famílies de Vila-real i les seues dificultats a l'hora de compaginar les responsabilitats familiars amb les obligacions laborals, com a pas previ a poder implementar propostes de millora que faciliten la conciliació familiar i laboral. Per a això, la delegació que dirigeix Silvia Gómez contactarà, a través d'un servei especialitzat, amb els centres educatius i les famílies per a remetre'ls un breu qüestionari en el qual també es recolliran dades sobre la corresponsabilitat familiar en les tasques domèstiques o l'impacte de la pandèmia en la realitat de les llars vila-realenques.

"Les dificultats de conciliació i el desequilibri en la corresponsabilitat en la llar són una de les grans assignatures pendents de la nostra societat, que la pandèmia per la covid-19 va posar més en evidència si és possible, tot demostrant una vegada més que la cura dels menors o persones dependents continua recaient de manera majoritària en les dones", assenyala la regidora d'Igualtat i de Serveis Socials, Silvia Gómez. "A través d'aquest estudi diagnòstic volem obtenir una visió el més precisa possible de la realitat que viuen les famílies de Vila-real, de les seues possibilitats reals a l'hora de compaginar la cura dels fills i filles, si han hagut de renunciar a millores professionals o com es distribueix el pes de les responsabilitats domèstiques", detalla. A més, l'estudi inclou un apartat sobre l'impacte de la pandèmia en l'organització de les llars vila-realenques o l'anàlisi de l'opció del teletreball. El diagnòstic conclou amb la valoració de propostes de mesures de conciliació i corresponsabilitat familiar.

Després d'una primera fase de recollida de dades, que es desenvoluparà en les pròximes setmanes, l'estudi prosseguirà amb el processament i anàlisi de la informació recollida en els qüestionaris. "Amb tota aquesta informació, degudament sistematitzada i analitzada per un servei especialitzat, tindrem una idea més clara de la realitat de les nostres famílies en l'àmbit de la conciliació per a poder elaborar propostes o polítiques públiques que ens permeten oferir noves eines, sempre de la mà de la societat, per a corregir els desequilibris que puguen existir i fer possible que la nova Vila-real del segle XXI camine cap a una ciutat més corresponsable, igualitària i inclusiva", conclou.

La radiografia de la realitat familiar a Vila-real forma part del Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat, en el marc del qual l'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una subvenció de 174.982 euros a través de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. El Pla Corresponsables té com a finalitat pal·liar els efectes que la pandèmia ha tingut en les famílies des del punt de vista de la cura dels menors i persones dependents.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es