Inici

Cultura dona suport al talent teatral valencià amb set obres en la primera edició del cicle Vent de Tardor

dilluns, 10 d'octubre de 2022

Presentació del cicle de teatre Vent de Tardor

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-real, amb la col·laboració de la Diputació Provincial i de l'Institut Valencià de Cultura, llança el cicle de teatre Vent de Tardor. Mostra de teatre valencià que portarà a la ciutat set propostes teatrals de diferents gèneres i formats, totes a càrrec de companyies valencianes. La mostra teatral tindrà lloc els divendres entre el 28 d'octubre i el 23 de desembre, a les 19.30 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i totes les representacions seran gratuïtes, encara que serà necessari recollir prèviament la invitació a l'Auditori.

"Durant aquesta tardor, Vila-real tornarà a oferir programació teatral, aquesta vegada amb un cicle format per companyies valencianes, perquè el públic puga gaudir i veure per si mateix el planter teatral que tenim a la nostra Comunitat", ha explicat la regidora de Cultura, Rosario Royo.

"Vent de Tardor és el complement a la programació de l'Abonament, que es va celebrar entre gener i abril de 2022 i que va portar una sèrie d'obres de gran importància nacional. Ara, hem enfocat aquesta programació a companyies valencianes, que estan apostant per temàtiques i formats molt diversos. Crec que hem aconseguit una programació equilibrada, amb molts llenguatges i gèneres, per a tots els gustos", assenyala Domingo Martínez, programador de l'Auditori Municipal.

La programació s'iniciarà el 28 d'octubre amb Iaios, dirigida a un públic adult i que tracta sobre la situació de la població anciana. El 5 de novembre s'estrenarà La torre del silencio, de la companyia vila-realenca La Medusa. L'11 de novembre, l'Associació de Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Benicarló presentarà la seua obra We will never be a champion, una reflexió sobre el que és ser o no ser un campió. El 18 de novembre es representarà la comèdia Els Tardígrads i el 2 de desembre Waterloo, també comèdia. El 9 de desembre arriba El misterioso caso de Houdini y la habitación cerrada, que combina màgia i misteri per a tota la família i el cicle es tancarà el 23 de desembre amb El xiquet que volia una falda escocesa, que versarà sobre la identitat de gènere.

"Iaios, l'obra amb la qual s'inicia Vent de Tardor, s'inclou dins de la programació amb la qual, durant tot aquest mes Vila-real commemora el 9 d'Octubre, per a destacar la llengua i la identitat valencianes a través de diferents activitats culturals", conclou Royo.

La regidora ha incidit en què les invitacions es podran recollir a l'Auditori Municipal, en horari de dilluns a divendres de 10.00 a 15.00 hores fins al mateix dia de l'estrena. El repartiment d'invitacions començarà el 17 d'octubre.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell del cicle de teatre Vent de Tardor Programació del cicle de teatre Vent de Tardor
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es