Inici

Vila-real aconsegueix l'adhesió dels agents de la innovació a la missió per a aconseguir una ciutat neutra en 2030

dissabte, 8 d'octubre de 2022

Jornada participativa del projecte Missions 2030_4

Vila-real ha celebrat aquest matí a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) la jornada de participació 'La nova Vila-real del segle XXI: cap a una ciutat neutra'. Una convocatòria a la qual s'ha convidat associacions de veïns i entitats, empreses, mitjans de comunicació, universitats i partits polítics, amb la finalitat que contribuïsquen activament a la missió d'innovació enfocada a aconseguir l'objectiu d'una ciutat neutra, amb la reducció d'un 55 % d'emissions de CO₂en 2030.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Innovació, Eduardo Pérez Arribas, han participat en aquesta jornada, que forma part del projecte Missions 2030. La jornada ha comptat amb la participació de 42 persones, que representen 37 entitats ciutadanes i empreses de Vila-real. L'esdeveniment, a més de servir per a donar a conéixer la missió, tenia com a objectiu implicar agents de tots els sectors de la societat vila-realenca que pertanyen a les cinc hèlices de la innovació (sector públic, empreses, món acadèmic, mitjans i societat civil) per a la consecució de la missió de reduir el 55 % de les emissions de Vila-real cara al 2030. D'aquesta manera, s'ha tancat l'itinerari que va començar amb la incorporació, en 2021, de l'Ajuntament de Vila-real al programa Missions 2030, un nou model de governança de la investigació i la innovació orientat a missions que milloren la vida de les persones i que va nàixer per impuls de la Conselleria d'Innovació, amb el suport tècnic del centre Las Naves de l'Ajuntament de València, tot seguint l'estela de l'horitzó Europa, una proposta de la Comissió Europea que aposta per la investigació i la innovació.

Tots els participants en la jornada s'han incorporat al projecte com a ambaixadors de la missió, que entronca amb el Pla d'acció local de l'Agenda Urbana de Vila-real aprovat recentment i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Aquesta missió, a més, beu del treball previ que ha desenvolupat la ciutat de Vila-real en els últims anys en matèria de sostenibilitat i neutralitat climàtica, que contempla l'aprovació, el passat mes de març, del Pla d'acció local per al clima i l'energia sostenible, així com altres accions com la conversió pionera de tota la flota de vehicles dels Servei Públics a vehicles elèctrics o el Pla municipal d'energies renovables, que ha suposat la instal·lació de plaques solars en col·legis o la substitució progressiva de l'enllumenat públic per llums led (només enguany se substituiran 1.000 lluminàries). Els carrils bici, la recuperació (en procés) del servei de préstec gratuït de bicicletes Bicivila't, el bus groguet o la creació dels primers carrils bici de la ciutat són altres de les accions empreses en aquest àmbit, en el qual l'Ajuntament treballa ja en altres projectes, inclosos en l'Agenda Urbana, com Vila-real Connexió Millars (el segon Termet) o l'Ecobarri.

En la jornada han participat cinc associacions de veïns, quatre col·legis, un institut, quatre universitats, un mitjà de comunicació, dues fundacions, cinc associacions, cinc empreses, a més dels representants del partits polítics.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada participativa del projecte Missions 2030 Jornada participativa del projecte Missions 2030_1 Jornada participativa del projecte Missions 2030_2

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es