Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reconeix la trajectòria i implicació amb la ciutat de l'humorista gràfic Quique amb la Medalla d'Or

dimarts, 11 d'octubre de 2022

Enric Arenós, Quique

La Junta de Portaveus, presidida per l'alcalde, José Benlloch, ha acordat hui per unanimitat concedir la Medalla d'Or de la ciutat al dibuixant i humorista gràfic Enric Arenós, Quique, en reconeixement a la seua dilatada trajectòria professional i la seua implicació constant amb Vila-real. Benlloch ha felicitat personalment a Quique i ha destacat l'estreta vinculació del dibuixant amb el seu poble natal, al qual ha dedicat bona part de la seua ingent producció gràfica des de les pàgines de mitjans de comunicació com Mediterráneo des de 1979, Ya o Las Provincias, entre molts altres.

Aquesta implicació i relació amb Vila-real va portar Quique a donar l'any passat a l'Arxiu Municipal la totalitat de la seua obra gràfica, fruit de 65 anys de treball. El primer lliurament va consistir en 9.438 dibuixos originals (del diari Mediterráneo) que, sumant el segon lliurament l'any passat amb 11.384 dibuixos originals (de diferents revistes i publicacions a més del diari Mediterráneo), sumen 20.822 originals, nombre total de dibuixos de Quique que han passat a formar part de l'Arxiu Municipal.

 "El particular punt de vista de Quique, la seua perspicàcia i el seu personalíssim estil gràfic porta acompanyant-nos des de fa més de 65 anys i ha sigut reconegut ja en multitud d'ocasions, amb premis com la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat, el nostre Premi 20 de Febrer o el premi nacional Mingote al millor dibuix d'humor. Vila-real està orgullosa de Quique; orgullosos que, a través dels seus dibuixos, Enric Arenós oferisca al món una visió del nostre poble tan entranyable i volguda per tots. Per això, volem traslladar-li el nostre afecte, el nostre reconeixement i també tot el nostre agraïment, amb la Medalla d'Or de Vila-real", argumenta Benlloch, que ha volgut agrair la unanimitat de tots els grups en la proposta. 

D'aquesta manera, Quique se suma a la Medalla d'Or a Porcelanosa, en el seu 50é aniversari, i a la Comunitat Carmelita de Vila-real, així com a la designació de Diego Dualde com a Fill Predilecte de la ciutat a títol pòstum, en els reconeixements i honors de Vila-real de 2022.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es