Inici

Vila-real exposa el seu model d'innovació en la trobada Innpulso Emprén al costat de l'empresa Texturjet

dimecres, 12 d'octubre de 2022

Trobada Innpulso Emprén de 2021 a Viladecans

L'Ajuntament de Vila-real participa en la sisena edició de la trobada Innpulso Emprén que se celebra aquest divendres a la ciutat de València i que reuneix representants del selecte club de la xarxa de ciutats innovadores Innpulso, en el qual Vila-real es va integrar després d'obtenir per primera vegada la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació el 2011. En aquesta ocasió hi participaran un total de 53 ciutats de tota Espanya i Vila-real hi estarà representada per la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, que acompanyarà a Xavi García, responsable de l'empresa Texturjet, guanyadora del Premi Globalis 2021 i el Premi Vila-real Innpulso.

La trobada Innpulso Emprén és l'esdeveniment més representatiu de la Xarxa Innpulso, que té com a objectiu principal facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, al mateix temps que es premien les iniciatives més innovadores dels diferents municipis.

En el cas de Vila-real, la primera tinent d'alcalde exposarà el full de ruta que l'Ajuntament de Vila-real va iniciar fa ja més d'una dècada per a incentivar un ecosistema de la innovació a la ciutat i que ha contribuït a reforçar i enriquir el teixit productiu local, amb la creació de noves empreses i projectes que tenen com a eix central la innovació científica i tecnològica. Per part seua, Xavi García, responsable de l'empresa guanyadora de l'últim Premi Globalis, Texturjet, exposarà el seu cas d'èxit. Es tracta d'una empresa emergentdedicada al desenvolupament d'un algorisme d'intel·ligència artificial capaç de generar textures d'alta resolució vàlides per a qualsevol procés industrial dut a terme per impressores inkjet.

Tal com expliquen des de l'organització, Innpulso Emprén reuneix anualment representants de les ciutats pertanyents a la Xarxa Innpulso amb les pimes, micropimes i empreses emergents més innovadores que han sigut seleccionades per cadascuna de les ciutats. Així, "la trobada facilita l'acostament entre pimes innovadores a escala nacional, potencia l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'Administració i, en definitiva, posiciona i impulsa les pimes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, per a donar-los visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversions", indiquen.

La trobada d'aquest divendres, que se celebrarà a l'edifici Veles e Vents de València, arrancarà amb la benvinguda institucional, a la qual seguiran tres blocs de presentacions en els quals les empreses, acompanyades pel representant del seu ajuntament, hauran de defensar el seu projecte en un termini de temps reduït.

S'entregaran dos premis, un d'aquests serà per al projecte més innovador en l'àmbit de la innovació social, i l'altre serà per al projecte més innovador en l'àmbit de la innovació tecnològica. A més, hi haurà un esment especial per a l'empresa més influenciadora, és a dir, aquella que haja generat major trànsit i interacció en xarxes socials.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es