Inici

Vila-real proposa un recorregut per la literatura amb l'exposició "Lletres antigues universals 1860-1950"

dimecres, 12 d'octubre de 2022

Vila-real proposa un recorregut per la literatura amb l'exposició 'Lletres antigues universals 1860-1950'

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-real inaugura aquest dijous en el Museu de la Ciutat Casa de Polo l'exposició "Lletres antigues universals 1860-1950", un recorregut literari a través d'obres i autors universals publicats durant la segona meitat del segle XIX i la primera del segle XX.

"Lletres antigues universals" ens porta a una època en la qual publicar un llibre era un privilegi guardat per a uns pocs, i era una cosa complicada d'aconseguir per a les dones, que moltes vegades es veien obligades a usar un pseudònim masculí o per a obres que convidaven a la crítica i la reflexió i que posaven en dubte el poder establert. Des de l'Ajuntament de Vila-real ens sentim orgullosos de poder acollir aquesta exposició, amb la qual tenim l'oportunitat de conéixer de primera mà llibres històrics, en edicions antigues que han marcat la nostra societat i que ara ens ajuden a comprendre el món en temps passats", explica la regidora de Cultura, Rosario Royo.

L'exposició, comissariada per Imma Pitarch Piquer, comptarà amb un total de 26 obres publicades de 1864 a 1941 d'autors internacionals de gèneres literaris de ficció i no-ficció com Frankenstein, de Mary Shelley, Les Misérables, de Victor Hugo o Mi vida, de Isadora Duncan. A més, l'exposició inclou les creacions dels autors vila-realencs Benito Traver, amb l'obra Historia de Villarreal i l'estudi geogràfic de Carlos Sarthou Carreres en Geografía general del Reino de Valencia.

La mostra es podrà visitar en el Museu de la Ciutat Casa de Polo del 14 d'octubre al 7 de gener de 2023, amb horari de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h, excepte festius.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es