Inici

Benlloch tanca a Aveiro la participació de Portugal i la principal productora lusitana d'argiles per a la ceràmica en la fira Destaca 2022

dijous, 13 d'octubre de 2022

Visita a l'empresa MCS en Aveiro_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, participa aquests dies en una visita oficial al municipi portugués d'Aveiro, amb l'objectiu d'estrényer llaços amb una important zona de producció de ceràmica i matèries primeres per al taulell i formalitzar la invitació perquè Aveiro, les seues empreses, universitat i institucions públiques, formen part de la pròxima fira Destaca 2022, que se celebrarà del 16 al 18 de novembre, com a país convidat. En el viatge participen també el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, Juan Carda, el regidor d'Innovació, Ciència i Universitats, Eduardo Pérez, i el representant de l'empresa castellonenca Iberoclay, José Planas.

"Com és habitual, en cada edició de Destaca, la fira convida a un país perquè participe en el principal esdeveniment de transferència tecnològica i coneixement de la Comunitat. Una fira que impulsa la nostra Càtedra d'Innovació Ceràmica, que, creada per l'Ajuntament de Vila-real, compleix 10 anys el 2022", apunta Benlloch. Enguany, el país convidat a la fira Destaca serà Portugal; concretament, la ciutat i regió d'Aveiro.

"Aquesta ciutat, amb 80.000 habitants, comparteix molts reptes, problemes i oportunitats amb Vila-real i la resta dels municipis ceràmics. Aveiro concentra un important clúster ceràmic i, allò més important, disposa de matèries primeres, argila blanca, mines actuals i per explotar, a dos dies de vaixell fins al nostre port de Castelló, en un moment en el qual, com és ben sabut, la nostra indústria té problemes de subministrament ja que la majoria de l'argila usada per les nostres empreses venia d'Ucraïna, de la zona més castigada per la invasió russa", explica l'alcalde, per a qui, "ara, encara que no és suficient, Portugal representa una excel·lent oportunitat com a soci estratègic".

En aquest context, la primera visita del viatge oficial a Aveiro ha sigut, precisament, a MCS, l'empresa més important de Portugal per a la producció, transformació i comercialització d'argiles. En la visita, han estat acompanyats per José Planas, responsable de l'empresa comercialitzadora d'argiles situada al port de Castelló Iberoclays. També els ha acompanyat Jaime González, jove investigador de l'equip del director de la Càtedra, que es troba treballant en un projecte en col·laboració de l'UJI i la Universitat d'Aveiro. Els han rebut els màxims responsables de l'empresa, Miguel Caldeira, Paulo Vigario i la CEO Sofia Batista. Després de la visita, han mantingut una reunió, han valorat la col·laboració futura i compartit la greu preocupació conjunta sobre "els insuportables costos del gas".

"També hem pogut conéixer els projectes d'economia circular, per a la reutilització de residus, que està desenvolupant la companyia, que ja treballa amb moltes de les nostres empreses. Per exemple, materials que s'utilitzen a la fàbrica de ceràmica per a alimentació Meridiano, situada al polígon de Molí Nou de la nostra ciutat", detalla l'alcalde. Les oportunitats que ofereixen els fons europeus són uns altres dels temes abordats en una trobada, en el qual s'han establit també les bases de futures col·laboracions.

Benlloch els ha convidat oficialment a participar en Destaca 2022, on l'empresa portuguesa participarà en diverses activitats. Després de la confirmació d'assistència del sector empresarial, el viatge oficial prossegueix per a recaptar també la participació de les altres dues potes fonamentals de la innovació: l'Ajuntament d'Aveiro i la Universitat.

Destaca és un projecte finançat amb 100.000 euros per la Generalitat Valenciana Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, dins del pla d'impuls Territoris Innovadors.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a l'empresa MCS en Aveiro Visita a l'empresa MCS en Aveiro_1 Visita a l'empresa MCS en Aveiro_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es