Inici

El Pla de millora de la xarxa de pluvials inverteix 60.000 euros per a solucionar filtracions a l'avinguda de Pius XII

dissabte, 15 d'octubre de 2022

Pla de millora de pluvials en Pius XII

L'Ajuntament de Vila-real, a través del Departament de Serveis Públics, escometrà una nova actuació dins del Pla de millora de la xarxa de pluvials per a la prevenció d'inundacions així com altres incidències en la trama de canalitzacions urbanes. En aquest cas, el projecte que ultima SPV consistirà en l'adequació d'un tram del col·lector de l'avinguda de Pius XII per a solucionar la problemàtica de filtracions existent en l'actualitat. Tal com ha detallat el regidor responsable de l'àrea, Xus Madrigal, es tracta d'un tram de 75 metres de col·lector que discorre des de la cantonada de l'avinguda de Pius XII amb el carrer de Benedito cap a la torre Motxa. 

"En aquest punt existeix en l'actualitat un problema de filtracions que afecta l'aparcament situat en el subsol de l'avinguda i que provoca molèsties als residents de la zona", apunta Madrigal, qui afig que la solució prevista pel Departament de Serveis Públics consistirà en el revestiment del col·lector amb un material que segellarà les clivelles per a evitar així les fugides.

El projecte suposarà una inversió de prop de 60.000 euros per a la qual l'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una subvenció de la Generalitat Valenciana. Així les coses, el govern autonòmic assumirà el 50 % del cost i el 50 % restant serà a càrrec de les arques municipals. "La situació econòmica del consistori és complicada, per l'herència rebuda del PP en forma de deute i empastres urbanístics, que unida ara als sobrecostos energètics i la inflació, ens limita la capacitat d'inversió; malgrat això, seguirem, dins de les nostres possibilitats, avançant en la millora i modernització de la xarxa de canalitzacions de la ciutat", remarca el regidor.

De fet, la millora de les infraestructures i de la xarxa, tant de sanejament com de pluvials, és un dels pilars fonamentals dins de les actuacions que es despleguen al llarg de tot l'any per a la prevenció d'inundacions a la ciutat. En aquest sentit, una de les més recents ha sigut el programa pilot implantat al carrer de Pere III, que permetrà minimitzar l'impacte dels episodis de fortes pluges, a través de la instal·lació de dos sistemes de captació de pluvials, a la cantonada del carrer de Bayarri i al costat del Pare Molina. Aquest sistema, que ja ha demostrat la seua eficàcia, ha consistit en la instal·lació de reixetes de màxima absorció, amb un sistema de minimització de sorolls pel pas de vehicles i vàlvules especials antiretorn, que eviten olors i la presència de mosquits i insectes, fins i tot a l'estiu.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es