Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Garantia de condicions òptimes, sacrifici zero i esterilització de colònies felines, en el nou contracte de recollida d'animals

diumenge, 16 d'octubre de 2022

Garantia de condicions òptimes, sacrifici zero i esterilització de colònies felines, en el nou contracte de recollida d'animals

El nou contracte de recollida, manteniment, adopció, posada a la disposició de protectores i sacrifici zero d'animals de companyia incorporarà per primera vegada el control de colònies felines a través del mètode de captura, esterilització i solta (CES). Aquesta és una de les principals novetats del servei, que, amb un període inicial de dos anys, pretén donar resposta a les necessitats no sols de recollida dels animals extraviats o abandonats, sinó garantir el seu manteniment en condicions òptimes i afavorir la seua adopció, devolució a propietaris o derivació a protectores autoritzades quan siga necessari, amb el compromís de sacrifici zero.

"L'Ajuntament de Vila-real estem absolutament compromesos amb les nostres mascotes i amb el benestar dels nostres animals de companyia. Aquest compromís es trasllada al nou contracte de recollida d'animals domèstics abandonats o extraviats, en el qual no sols s'inclou l'objectiu de sacrifici zero i els mecanismes per a facilitar la recuperació, adopció o trasllat a associacions protectores dels gossos i altres mascotes, sinó que també incorporem una nova clàusula perquè l'adjudicatària ens ajude a millorar el control de les colònies felines, complementant, d'aquesta manera, el treball que desenvolupa l'Associació Gats de Barri", detalla la regidora de Benestar Animal, Miriam Caravaca. El plec tècnic del contracte, amb un pressupost inicial de 113.000 euros anuals per un període de dos anys prorrogables, estableix les condicions per a la recollida i manteniment dels animals, la garantia del seu benestar i salut òptima a través de serveis veterinaris especialitzats o els mecanismes per a la devolució o lliurament de les mascotes en adopció. L'habilitació d'un web amb imatges dels animals perduts els propietaris dels quals no hagen pogut ser localitzats o el manteniment de la unitat de ventrades menors de tres mesos són unes altres de les estipulacions del nou contracte. "I, per descomptat, mantenim el compromís de sacrifici zero que determina la nova Llei de benestar animal i que a Vila-real ja incorporem des de l'any 2017", agrega.

El nou contracte se suma a altres actuacions que el departament de Caravaca porta desenvolupant en els últims anys per a la millora del benestar dels animals domèstics, com la creació d'una xarxa de parcs canins que en els pròxims mesos incorporarà el cinqué jardí per a gossos a la zona d'Alaplana. Convenis amb Gats de Barri o Sos Manada, la formació i campanya d'esterilització massiva a través de l'associació protectora de felins o la imminent creació del primer refugi per a gats de la ciutat són unes altres de les actuacions empreses en els últims anys.

El servei de recollida i gestió d'animals de companyia vigent va tancar l'any 2021 amb 167 expedients gestionats, en la seua majoria gossos (105) i gats (43), encara que també es van atendre serps, ovins i diferents tipus d'ocells. Dels animals tractats, 59 van ser retornats als seus propietaris i 93, adoptats per particulars.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es