Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

L'Associació Castelló contra el Càncer de Vila-real se suma al Dia contra el Càncer de Mama amb activitats de prevenció i difusió

dimecres, 19 d'octubre de 2022

Pancarta commemorativa del Dia Internacional del Càncer de Mama

L'Associació Castelló contra el Càncer de Vila-real, en col·laboració amb l'Ajuntament, commemora el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama. La regidora de Sanitat i de Serveis Socials, Silvia Gómez, el president de l'entitat, Paco Bielsa, i la tresorera, Montse Claramonte, han presentat les activitats de difusió i prevenció i el certamen literari dirigit a escolars de la ciutat.

"Tots coneixem a algú que ha patit càncer, una situació en la qual no sols pateix la persona, sinó també els seus familiars, que viuen de prop i acompanyen la persona malalta durant tot aquest dur procés. Hui, 19 d'octubre, Dia Contra el Càncer de Mama, vull destacar aquesta malaltia que, hui dia, moltes dones continuen patint, i per això és tan important la labor d'ajuda que dona l'associació, en la qual tot aquell que ho necessite puga sol·licitar suport", explica Gómez, qui recorda que l'Ajuntament també s'ha involucrat amb aquesta associació a través d'un conveni de 10.000 euros.

A causa del càncer moren uns 10 milions de persones a l'any i a Vila-real hi ha entre 700 i 1.000 persones que ara pateixen aquesta malaltia. Durant 2021, van visitar l'associació més de 1.000 homes i més de 500 dones a la recerca de suport contra la malaltia. Bielsa explica que "l'associació va ser fundada el 2012 per metges de l'Hospital Provincial de Castelló i gent que ha patit de prop la malaltia". "Des de llavors, treballem per a ajudar els malalts oncològics però també en la prevenció, que abordem des de diferents àmbits. Aprofitem aquest dia per a donar visibilitat a la nostra associació, suport a la gent que pateix la malaltia de prop i també per a acostar-nos a la gent; aquesta vegada a través de l'equip de futbol Roda, que ens està ajudant a repartir fullets informatius, fent enquestes per a conéixer l'opinió de la ciutadania i per a saber en què podem millorar, així com venent loteries per a ajudar-nos amb el finançament. Des de Castelló contra el Càncer també hem posat a la venda cartells per un cost de 3 euros destinats a col·laborar amb l'associació", explica el seu president.

L'entitat també té una línia de treball amb els més joves, que enguany se centrarà en la prevenció del tabaquisme a través de xarrades informatives i amb la convocatòria d'un certamen literari. "Durant el curs passat van participar una mitjana de 12 aules de primària i secundària, mentre que per a aquesta edició s'han apuntat un total de 22 aules de primària, i en acabar seguirem el projecte amb secundària", explica Claramonte, responsable del certamen i tresorera de l'associació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es