Inici -> └rees -> Tradicions -> NotÝcies de Tradicions

Vila-real activa una ordenanša pionera de subvencions per a les entitats que treballen per les tradicions locals

dissabte, 22 d'octubre de 2022

Vila-real activa una ordenanša pionera de subvencions per a les entitats que treballen per les tradicions locals

L'Ajuntament de Vila-real estrena la primera ordenanša que regularÓ la concessiˇ de subvencions a les entitats sense Ónim de lucre d'Ómbit local que treballen en l'afirmaciˇ i consolidaciˇ de les tradicions de la ciutat. Aquest nou reglament ha sigut impulsat per la Regidoria de Tradicions i pretÚn garantir l'accÚs de les entitats locals a les ajudes municipals per a aixÝ contribuir al manteniment i reforšament dels senyals d'identitat pr˛pies de Vila-real a travÚs de les diferents activitats i accions que realitzen les associacions i colĚlectius locals.

La regidora de Tradicions, Noelia Samblßs, ha recordat que, tal com es recull en l'ordenanša, "Vila-real Ús una ciutat rica en tradicions, arrelades en la cultura popular al llarg de segles d'hist˛ria". Per aquest motiu, la Regidoria de Tradicions "vol garantir el manteniment, conservaciˇ i impuls d'aquestes tradicions, com a trets diferencials de la identitat vila-realenca". AixÝ mateix, l'ordenanša pretÚn regular "la relaciˇ amb les entitats socials i culturals que treballen en l'Ómbit de les tradicions, el suport a les iniciatives que aquestes puguen emprendre o l'organitzaciˇ d'actes i commemoracions que tenen com a finalitat l'afirmaciˇ i consolidaciˇ de tradicions locals". La regidora ha remarcat la importÓncia de comptar per primera vegada amb aquesta ordenanša que "reforša encara mÚs el nostre model d'alianša amb el teixit associatiu de Vila-real per a treballar junts per la nova Vila-real del segle XXI que mira al futur per˛ que no oblida les seues arrels i la seua hist˛ria".

Tal com consta en l'ordenanša, el procediment de concessiˇ d'aquestes subvencions es tramitarÓ en rŔgim de concurrŔncia competitiva, mitjanšant la comparaciˇ de les solĚlicituds presentades, a fi d'establir una relaciˇ entre aquestes d'acord amb els criteris de valoraciˇ que apareixen en l'articulat de l'ordenanša, i adjudicar, amb el lÝmit fixat dins del crŔdit disponible, aquelles que hagen obtingut major valoraciˇ en aplicaciˇ dels esmentats criteris.

La gestiˇ d'aquestes subvencions es realitzarÓ d'acord amb els principis de publicitat, transparŔncia, concurrŔncia, objectivitat, igualtat i no discriminaciˇ. Per al finanšament de les subvencions municipals regulades per aquesta ordenanša es consignaran crŔdits anuals al pressupost general de l'Ajuntament de Vila-real, que en l'exercici de 2022 ascendeixen a 10.000 euros.

Podran accedir a les ajudes les entitats sense Ónim de lucre d'Ómbit local, amb personalitat jurÝdica pr˛pia i que tinguen com una de les seues finalitats la realitzaciˇ d'activitats d'afirmaciˇ i consolidaciˇ de tradicions locals. La Regidoria de Tradicions tÚ previst publicar en breu la convocat˛ria de les subvencions una vegada ha entrat en vigor la nova ordenanša.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es