Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

La Ruta de la Tapa premia les millors creacions de l'edició del canvi amb més de 10.000 racions i 40.000 euros de negoci

dimecres, 26 d'octubre de 2022

Lliurament de premis de la XIV Ruta de la Tapa_2

Vila-real ha entregat els premis de la XIV Ruta de la Tapa i ha fet balanç d'una edició marcada pel canvi de format i de dates, al mes d'octubre, amb l'objectiu de donar un nou gir a aquesta cita gastronòmica pionera a la província, que ha tornat després de la pandèmia com un esdeveniment tractor per a la recuperació de l'activitat hostalera a Vila-real. La ruta, que s'ha desenvolupat entre el 29 de setembre i el 23 d'octubre amb la participació de 15 bars i restaurants de la ciutat, conclou amb més de 10.000 tapes servides i un volum de negoci xifrat en 40.200 euros. Aquest balanç s'ha donat a conéixer amb motiu del lliurament de premis celebrat aquesta vesprada al Teatre Tagoba, i en la qual ha participat el regidor de Turisme i Comerç, Diego A. Vila, a més dels locals participants i representants de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i l'Associació Gastronòmica de Vila-real, entitats que impulsen la Ruta al costat de l'Ajuntament de Vila-real, la reina de les festes, Maria Carmona, i les seues dames, i altres representants de la corporació municipal.

En aquesta edició, el premi del Jurat professional a la millor tapa de lliure elecció ha sigut per al restaurant El Cortijo, mentre que el primer premi a la tapa amb taronja ha recaigut en el restaurant El Casino. El llistat de premis triats pel Jurat professional es completa amb: Els XIII (segon premi a la tapa de lliure elecció); Restaurant Bárbaro (segon premi tapa amb taronja); Birbar Espai Gastronòmic Valencià (tercer premi a la tapa de lliure elecció); Pantomima Tapes i Brases (tercer premi a la tapa amb taronja). A més, Pantomima ha obtingut també el Premi especial del Jurat professional a la millor tapa amb presentació, innovació i creativitat.

Les tapes millor valorades pel públic han sigut les de Booncata, en el cas de la tapa de lliure elecció, i Ca Esteve, per a la tapa amb taronja. Els premis de la votació popular es completen amb: Pico de Gallo (segon premi a la tapa de lliure elecció); Booncata (segon premi a la tapa amb taronja); Ca Esteve (tercer premi a la tapa de lliure elecció); Restaurant Bárbaro (tercer premi a la tapa amb taronja).

A més, Ashiovi ha entregat un premi especial al restaurant El Caldero Rojo pel seu suport a les activitats realitzades per l'associació. En la gala de premis també s'ha fet lliurament d'un guardó commemoratiu als col·laboradors en la Ruta de la Tapa: Fundació Caixa Rural Vila-real, Industrias Tello, Associació Gastronòmica de Vila-real i Ashiovi. De la mateixa manera, s'ha agraït la col·laboració del Jurat professional format per l'influencer gastronòmic Víctor García Basteiro; la xef Alejandra Herrador, del restaurant Atalaya, amb una estrela Michelin; el crític gastronòmic Paco González Yuste; la presidenta de l'Associació d'Ames de Casa, Conchita Ibáñez; i la vila-realenca M. Pilar Font de Mora.

El lliurament de premis ha continuat amb el sorteig de cinc vals de 50 euros a consumir en els locals associats a Ashiovi entre el públic que ha participat en la votació de la Ruta de la Tapa a través dels tapaports; també s'ha obsequiat els 15 restaurants participants en la XIV Ruta de la Tapa amb un pernil, patrocinat per Industrias Tello. Finalment, la gala s'ha tancat amb el lliurament de l'aportació solidària que en cada edició de la ruta realitzen els locals a una entitat benèfica, i que en aquesta ocasió ha recaigut en Pintando el Camino en Rosa-Aspanion, associació presidida per Amparo Alcaraz que ajuda els xiquets i xiquetes amb càncer.

El regidor de Turisme i Comerç, Diego A. Vila, ha felicitat els premiats i ha valorat de manera positiva el balanç d'aquesta edició de la Ruta de la Tapa "en la qual hem apostat, de la mà del sector, per un canvi de dates i format que estem segurs s'anirà consolidant en els pròxims anys perquè aquest esdeveniment gastronòmic continue sent una referència a la província".

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de premis de la XIV Ruta de la Tapa_1 Lliurament de premis de la XIV Ruta de la Tapa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es