Inici -> Àrees -> Cementeri -> Notícies

Vila-real avança en el Pla d'ampliació de capacitat del Cementeri amb la construcció de 48 nous nínxols

diumenge, 30 d'octubre de 2022

Ampliació de nínxols en el cementeri_1

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat en aquestes últimes setmanes la construcció de 48 nous nínxols al Cementeri Municipal, com a part del Pla municipal d'ampliació de la capacitat d'enterrament del recinte anunciada per l'alcalde, José Benlloch, aquest estiu. Amb aquest programa especial, l'equip de govern municipal preveu invertir 417.248 euros en els pròxims mesos que, amb la construcció de prop de 600 noves unitats d'enterrament, garantirà l'espai per a inhumacions durant els pròxims cinc anys.

D'aquesta manera, Vila-real dona resposta a la necessitat d'espai al Cementeri Municipal, amb una planificació en diverses fases. Les obres iniciades en el Cementeri, per un import de 48.236 euros, contemplen la prolongació d'una illa de nínxols amb la construcció de 48 noves unitats, a càrrec de l'empresa local Urvisa. Mentrestant, el govern municipal avança també la redacció del projecte més ambiciós per a l'ampliació de la capacitat d'enterrament del Cementeri Municipal. Per a poder dotar aquest ambiciós projecte, en fase d'elaboració, va ser necessari recórrer a baixes pressupostàries d'obres que, a conseqüència de l'encariment de costos de fins a un 40 % per damunt dels preus de licitació, no van poder tirar avant, com la rehabilitació de l'alqueria del Botànic Calduch o la construcció d'un intercanviador de transports.

El Pla d'ampliació de la capacitat del Cementeri és part dels treballs de millora contínua que el govern municipal desenvolupa en el recinte. Així, el 2017 es va emprendre un pla de remodelació integral, amb el qual es van obtenir 620 unitats d'enterrament en total, entre la creació de més de 400 noves unitats i la remodelació dels espais ja existents. Des de llavors, s'ha continuat amb la remodelació del mur perimetral, la reparació de cobertes i la millora de voreres i zones per als vianants.

Tots Sants

En la seua estratègia de millora contínua i tenint en compte la situació climàtica, que ha elevat notablement les temperatures en aquesta època de l'any, l'Ajuntament de Vila-real impulsarà també enguany, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, un pla pilot d'ombres en espais públics, amb la col·locació d'un tendal a l'esplanada central, on se celebrarà el dia 1 de novembre la tradicional missa de difunts. A més, com tots els anys, la commemoració del dia de Tots Sants comptarà amb un dispositiu especial, en el qual destaca el servei d'autobús per a garantir el transport públic i gratuït a tots els vila-realencs que vulguen acostar-se al Cementeri eixe dia o la vespra. Per a això, el bus Groguet es reforça i adapta els horaris els dies 31 d'octubre i 1 de novembre.

L'Ajuntament posarà a la disposició dels veïns i veïnes cadires perquè puguen assistir als actes religiosos que organitza l'Associació de Filles de Maria del Rosari i emetrà la missa de Tots Sants per la televisió local. "És una celebració molt emotiva i volguda pels vila-realencs i, d'aquesta manera, fem possible que tota la ciutadania puga assistir-hi, també la que té dificultats i aquest dia no pot acudir al Cementeri", explica la regidora de l'àrea, Rosario Royo, que ha volgut agrair la col·laboració de totes les entitats implicades. També per a facilitar l'accés a tots els veïns i veïnes, el dispositiu compta un any més amb la col·laboració d'Acudim, que facilita cadires de rodes perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen desplaçar-se pel recinte. Creu Roja, amb un servei d'ambulància, Protecció Civil i Policia Local completen el dispositiu.

Galeria multimèdia

Imatges

Ampliació de nínxols en el cementeri
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es