Inici

La Biblioteca Municipal de Vila-real estrena noves seccions en la seua pàgina web

diumenge, 30 d'octubre de 2022

Espanta la por, en les biblioteques infantils

Aquest mes d'octubre, la Biblioteca Municipal de Vila-real ha publicat dues noves seccions en els seus espais en línia. D'una banda, tot coincidint amb el centenari de la riuada de Santa Teresa (octubre de 1922), el blog Dossiers vila-realencs ofereix, a través d'una selecció de notes de premsa de l'època, reviure els terribles dies en què es va produir aquell desastre natural i conéixer les seues conseqüències, a més d'evocar altres episodis de la nostra història en els quals les abundants pluges, tan pròpies de la nostra geografia, van ser notícia.

D'altra banda, aprofitant l'inici del curs escolar, la revista digital ha renovat la seua secció més veterana, creada el 2009 amb la primera pàgina web de la Biblioteca. La idea d'Els nostres clàssics és proporcionar l'accés en línia a una selecció d'obres clàssiques que se solen estudiar o recomanar en els instituts, i així poder donar servei a tots els lectors, encara que els exemplars físics de la biblioteca estiguen prestats. Des de L'Odissea fins a Dràcula, s'ofereixen més de cent obres imprescindibles de la literatura universal en format text i, en molts casos, en format audiollibre, reunides en una pàgina única i accessibles en un sol clic. Una secció pensada en un principi per als estudiants però que, òbviament, està oberta a tots.

Biblioteques infantils

També les biblioteques infantils tenen novetats i han ampliat aquest mes la seua oferta en les xarxes socials. Des de mitjan octubre, el servei disposa un compte conjunt en Instagram amb l'objectiu de difondre les activitats culturals i d'animació a la lectura, novetats literàries, efemèrides, horaris, etc. Amb l'obertura d'un compte en Instagram, secundada fonamentalment per imatges i vídeos, les biblioteques infantils s'han unit a aquesta xarxa social amb el propòsit d'arribar a un major nombre d'usuaris i potencials seguidors gràcies a una major visibilitat de les seues activitats bibliotecàries.

Quant a activitats d'animació lectora, torna Espanta la por a les biblioteques infantils de Vila-real. Espanta la por és una iniciativa organitzada per ETNO (Museu Valencià d'Etnologia) que revindica l'imaginari de la por valenciana i que dona visibilitat als personatges fantàstics protagonistes de contes i llegendes en més de 100 biblioteques valencianes.

Des del divendres, les sales de lectura de les biblioteques infantils estan decorades amb personatges de l'imaginari terrorífic valencià. També s'ha elaborat una guia de lectura amb les més famoses rondalles i llegendes de la cultura al voltant del dia de Tots Sants. La guia inclou passatemps i un catàleg de les Espantacriatures, criatures fantàstiques que han terroritzat els xiquets i xiquetes valencians de sempre. A més, els usuaris i les usuàries més xicotets de les biblioteques podran aconseguir un joc de cartes i punts de llibre amb les més famoses i terrorífiques Espantacriatures. Així doncs, l'home del sac, el moro Mussa, el Butoni, la Cucafera o la Quarantamaula prenen les biblioteques infantils de Vila-real durant aquest mes de novembre.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es