Inici

El Pla d'eficiència energètica desplega la tecnologia led en l'enllumenat del carrer de Josep Ramon Batalla

diumenge, 6 de novembre de 2022

Instal·lació d'enllumenat led al carrer Ermita

El Departament de Serveis Públics continua desplegant el Pla d'eficiència energètica en l'enllumenat i edificis públics per a aconseguir un millor servei amb un estalvi en el consum i en la factura elèctrica municipal. Aquest pla, que suposarà la renovació de més d'un miler de bombetes de la via pública per altres de tecnologia led durant tot 2022, arriba ara al carrer de Josep Ramon Batalla, més conegut com el Barranquet, on a partir d'aquesta setmana vinent se substituiran les actuals lluminàries per leds, amb un estalvi entorn del 60 % en el consum respecte a les bombetes tradicionals.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha detallat que aquesta actuació és un nou pas en el Pla d'eficiència energètica en el qual treballa l'equip de govern des de fa anys "per a, de manera gradual i en la mesura de les nostres possibilitats, instal·lar lluminàries més eficients en els 8.000 punts de llum que tenim en tota la ciutat, a més dels edificis municipals". En el cas del carrer de Josep Ramon Batalla, el regidor explica que aquest canvi, a més de suposar un estalvi, "solucionarà les demandes dels veïns de la zona, que reclamen una major intensitat lumínica en aquest vial". Així, Madrigal recalca que "amb la instal·lació de leds, no sols hi haurà més il·luminació al carrer sinó que estarem reduint la factura elèctrica". En aquest sentit, el responsable de Serveis Públics ha recordat les dificultats econòmiques que està ocasionant en les finances municipals l'increment dels costos energètics. De fet, les xifres que contempla l'equip de govern apunten al fet que la factura de la llum es triplicarà enguany, passant dels 1,2 milions d'euros previstos a més de 3 milions d'euros.

La instal·lació de lluminàries led en el Barranquet se sumarà a la llista d'actuacions que l'àrea de Serveis Públics ha desenvolupat en els últims mesos, com el canvi de 126 llums del camí de l'Ermita, la renovació de l'enllumenat en els principals accessos a la ciutat, tant pel nord -avinguda de Castelló i voltants- com pel sud -avinguda de Matilde Salvador-. El Pla d'eficiència energètica també inclou les lluminàries de les entrades per les carreteres d'Onda i Borriana, així com en la zona centre de la ciutat. A tot això cal unir el desplegament de tecnologia led en tots els nous projectes escomesos en els últims anys, com la ronda Sud-oest o la millora dels polígons, en el Pla de reindustrialització local.

Finalment, el Pla d'eficiència energètica també contempla l'aposta per les energies renovables, a través de projectes com la instal·lació de panells solars en els 11 centres educatius públics de la ciutat per a un consum més sostenible i respectuós amb el medi ambient així com per a un estalvi en la factura elèctrica municipal, que s'estima pot arribar als 45.000 euros anuals. Així mateix, el consistori treballa també per a poder subministrar energia fotovoltaica als centres esportius de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es