Inici

Vila-real genera oportunitats d'ocupació i formació amb el projecte pilot per a afavorir la implantació de WhatsApp en el teixit socioeconòmic local

dimarts, 8 de novembre de 2022

Projecte Vila-real3000 per a la transformació digital del teixit socioeconòmic de Vila-real

L'aliança entre l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra de Negoci Conversacional de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real i l'empresa Woztell, comença a donar fruits a través del projecte Vila-real3000, una iniciativa de col·laboració pública i privada el principal objectiu de la qual és facilitar eines, formació i ajuda per a la transformació digital de les empreses i organitzacions públiques i socials de Vila-real.

En concret, la ciutat s'ha convertit en un laboratori per a analitzar l'ús de WhatsApp en la població en general i en les empreses i organitzacions amb la finalitat de generar oportunitats d'ocupació i afavorir la implantació d'aquesta tecnologia per a millorar la competitivitat dels negocis locals. Després d'un treball inicial d'anàlisi, fins al mes vinent de març de 2023, es realitzaran cursos, xarrades, tallers, programes pilot, i s'oferiran beques i inversió per a projectes en els quals WhatsApp ajude a la millora dels objectius personals i professionals de la ciutadania i les organitzacions, tal com expliquen des de la Càtedra de Negoci Conversacional de la Universitat de València. El regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, ha valorat els resultats d'aquest acord de col·laboració "que genera sinergies entre la universitat, les empreses i les administracions per a, junts, afavorir la digitalització del teixit socioeconòmic de Vila-real i continuar ampliant les oportunitats d'ocupació a la nostra ciutat". De fet, un dels principals objectius del projecte és facilitar el subministrament de fins a 3.000 llicències al teixit socioeconòmic de la ciutat, que els permetran l'accés a la tercera generació de WhatsApp.

Així mateix, entre les iniciatives que a través del projecte Vila-real3000 s'activaran en les pròximes setmanes i que recentment s'han presentat en el Fòrum Ocupa't de Vila-real, destaca la borsa d'ocupació de negoci conversacional. En aquesta borsa es poden trobar ofertes laborals per als llocs següents: lingüista computacional, desenvolupador de chatbots, product owner conversational AI, enginyer de chatbots, pràctiques de desenvolupament de chatbots, entre d'altres, a més d'anuncis de voluntariat.

En l'àmbit de la formació, també s'ha programat el curs en línia gratuït Certificació WhatsApp Cloud API, una de les eines de professionalització que ja està a l'abast de la ciutadania. Per a complementar aquesta formació, es realitzarà un taller presencial de dues hores el dia 12 de desembre, destinat a aturats al matí (de 9.00 a 11.00 hores) i a estudiants avançats a la vesprada (de 17.00 a 19.00 hores).

També s'ha impulsat un banc de projectes de Vila-real l'objectiu dels quals és que les persones interessades a presentar un projecte relacionat amb el negoci conversacional puguen fer-lo emplenant un simple formulari, que serà analitzat per un comité de tècnics de Ciutadà Conversacional/Vila-real3000; així com també podran participar en una les propostes seleccionades. La finestreta única és una altra eina a través de la qual les persones interessades en el programa de Vila-real3000 poden enviar consultes, preguntes, propostes o qualsevol acció necessària, per a ser analitzada directament per l'equip de Ciutadà Conversacional/Vila-real3000. Totes aquestes eines poden consultar-se en la pàgina web: https://conversationalcitizen.com/es/.

El regidor d'Innovació ha destacat que Vila-real ha sigut triada com a livinglab per a aquesta iniciativa els resultats de la qual poden establir les bases per a fomentar la transformació digital a les ciutats xicotetes i mitjanes de tot el món.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es