Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real crea patrulles escolars per a col·laborar amb la Policia Local en la regulació del trànsit en els accessos als col·legis

divendres, 11 de novembre de 2022

Presentació del projecte de patrulles escolars

La Policia Local de Vila-real impulsa el projecte de patrulles escolars, una iniciativa de voluntariat per a col·laborar en la regulació del trànsit en els accessos dels centres educatius de la ciutat. La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, l'inspector de la Policia Local Alfonso Monfort i el policia jubilat Tàfol Barberá, que col·laborarà en el projecte com a voluntari, han presentat aquest matí les patrulles escolars.

Gómez ha explicat que el projecte, que està emparat pel Reglament general de circulació, naix de la demanda per part d'alguns centres educatius i associacions de mares i pares de comptar amb regulació del trànsit en tots els passos de vianants situats als accessos dels centres educatius de la ciutat. "La Policia Local duu a terme aquesta tasca en els punts amb major conflictivitat viària però no disposem de personal suficient per a cobrir tots els centres", explica la regidora. La responsable de seguretat afig que "amb l'objectiu de donar resposta a aquesta demanda, l'inspector Alfonso Monfort ha dissenyat el projecte de patrulles escolars", una idea que "va en la línia de l'aposta de l'Ajuntament per l'aliança amb la societat i el foment de la participació ciutadana, perquè nosaltres sols no podem cobrir totes les necessitats de la ciutat".

Aquestes patrulles estaran formades per persones voluntàries, que rebran un curs de formació, a més de material i indumentària homologats, i que "ajudaran la Policia Local en les tasques de regulació del trànsit en les hores d'eixida i entrada dels escolars, en els punts amb menor perillositat". Alfonso Monfort ha explicat que "qualsevol persona major d'edat podrà ser voluntària, una tasca que no suposa una obligació, sinó que és una manera de col·laborar i ajudar-nos, simplement han de tenir uns 20 minuts disponibles en les hores d'entrada i eixida dels centres educatius". A més, els voluntaris podran triar el centre on vulguen ajudar a regular el trànsit perquè els resulte més fàcil implicar-se. El projecte estarà coordinat per Protecció Civil i es farà difusió a través de xarxes socials i també a través de les associacions de la ciutat per a involucrar al màxim nombre possible de veïns i veïnes. "L'objectiu és comptar amb un bon nombre de voluntaris i voluntàries perquè, en cas que una persona no puga acudir un dia, poder avisar a una altra, perquè volem facilitar al màxim que la ciutadania puga col·laborar", explica Monfort.

Tàfol Barberà, policia local jubilat, ha explicat que "la funció de regular el trànsit en els accessos dels col·legis és molt important però alhora molt senzilla; seguint una formació bàsica, qualsevol persona pot fer-ho", per això ha animat a participar-hi per a "treballar per l'educació viària i la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes".

Tal com estableix el Reglament general de circulació, els voluntaris i voluntàries hauran de portar un jupetí reflector, gorra i xiulet, a més d'una paleta de senyalització. Aquest material se'ls subministrarà per part de la Policia Local. Així mateix, comptaran amb una assegurança i rebran un curs de formació específic.

Galeria multimèdia

Imatges

Díptic del projecte de patrulles escolars
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es