Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch aborda amb Afym LGTBI+ i la seua presidenta, Soraya Porta, la necessitat d'una seu social de l'entitat i la prestació de nous serveis per a la inserció laboral de persones trans

dissabte, 12 de novembre de 2022

Recepció a Afym LGTBI+

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb la presidenta de l'Associació Afym LGTBI+, Soraya Porta, i la vicepresidenta de l'entitat, Gissel Bravo, amb l'objectiu de conéixer millor el treball que desenvolupa l'associació en la defensa dels drets i la igualtat efectiva de les persones trans a Vila-real. Entre altres qüestions, en la trobada, en la qual també va participar la regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, es va abordar la necessitat de dotar d'una seu social a l'entitat, que, entre altres qüestions, prestarà servei per a l'orientació, assessorament i inserció laboral de les persones transgènere.

"L'Associació Afym LGTBI+ i la seua presidenta, Soraya Porta, desenvolupen una labor fonamental en la nova Vila-real del segle XXI més inclusiva i diversa que volem, ja que donen visibilitat a la realitat d'un col·lectiu que ha patit i pateix greus discriminacions que una ciutat plural, oberta i integradora com la nostra no pot tolerar", valora Benlloch, que avança la voluntat de l'equip de govern de treballar de la mà d'Afym LGTBI+ perquè l'entitat puga comptar amb una seu social pròpia on desenvolupar la seua activitat. "En la nostra associació, treballem des de fa quasi cinc anys amb personal tècnic i especialitzat per a ajudar i acompanyar les persones trans en tot tipus de situacions en les quals, lamentablement, ens continuem trobant encara hui dia. Situacions com l'accés a una ocupació o la discriminació social per transfòbia, que des d'Afym LGTBI+ tractem de combatre amb totes les eines al nostre abast. Per a això, és fonamental poder comptar amb una seu fixa i amb les condicions adequades", apunta Porta.

Entre altres qüestions, Afym LGTB+ presta servei d'assessorament psicològic, jurídic i acompanyament tècnic. Servei al qual en breu se sumarà l'orientació i suport per a la inserció laboral de persones trans. Per a això, Porta participa en una formació especialitzada impartida per Lambda València que acreditarà a l'associació local per a la prestació d'aquest nou servei, que suma també al treball exercit per Afym i la seua presidenta en la xarxa Orienta, l'oficina integral LGTBI de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i també com a Punt Violeta i Punt Arco Iris acreditats per a l'atenció, prevenció i lluita contra qualsevol tipus d'agressió o delictes d'odi per raó d'identitat de gènere.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es