Inici -> Àrees -> Serveis Públics -> Notícies

Benlloch supervisa els efectes de l'episodi de pluges "històric i extraordinari" i el funcionament de la neteja en llits i la millora de la xarxa

dissabte, 12 de novembre de 2022

Benlloch supervisa els efectes de la DANA_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí els punts més conflictius i els emplaçaments més afectats per la DANA, que ahir va descarregar a la ciutat de Vila-real més de 185 litres per metre quadrat i fins a 60 litres en mitja hora. Un episodi de pluges "històriques i completament extraordinàries que, malgrat la brutalitat, en termes generals hem pogut drenar bastant bé i ens donen moltes claus per a millorar els nostres sistemes i continuar preparant-nos per a uns fenòmens que seran cada vegada més habituals", argumenta Benlloch, que ha estat acompanyat en la vista pel responsable tècnic de Serveis Públics Vila-real, Pepe Hidalgo.

Benlloch ha repassat amb Hidalgo les principals incidències de les pluges i el funcionament dels col·lectors i sistemes de drenatge de l'aigua creats aquest estiu, a més de l'estat de llits i barrancs. "Els treballs de desbrossament i neteja en els barrancs que vam fer a finals d'estiu en el Pla municipal de prevenció d'inundacions, que jo mateix vaig supervisar en diverses ocasions, han resultat eficaços i molt útils perquè les inevitables inundacions per l'aiguat no hagen tingut conseqüències greus, evacuar relativament ràpid les aigües i fer transitables els camins, dins de la dificultat per la quantitat d'aigua acumulada", valora.

També s'ha interessat Benlloch pel funcionament dels tancs d'aigua construïts fa uns mesos i per les millores escomeses en la xarxa de col·lectors, com a l'avinguda d'Itàlia o el carrer del Cordó, que han pogut canalitzar bé les pluges. "El tanc d'aigua de Pere III ha funcionat també bastant bé, fins que s'ha vist desbordat per la brutal quantitat d'aigua caiguda en tot just unes hores", puntualitza.

L'alcalde reunirà aquesta setmana els tècnics per a fer un balanç detallat de danys i una avaluació de la resposta obtinguda per les diferents actuacions escomeses enguany en la millora dels sistemes de pluvials, amb l'objectiu d'implementar noves millores. "Dins de la brutalitat d'aigua, amb més de 180 litres per metre quadrat i després de ser la ciutat de tota la Comunitat Valenciana que més pluja ha recollit en aquest episodi, ha sigut una prova de foc i ens ha donat moltes claus que ens han d'ensenyar i ajudar a continuar treballant per a donar resposta a fenòmens que cada any seran més habituals i per als quals hem d'estar preparats", valora l'alcalde.

Benlloch s'ha referit a les inundacions de baixos i garatges, amb el pàrquing de la plaça Major inclòs. "Hem de pensar que estan construïts sense tenir en compte aquestes brutals quantitats d'aigua en tan poc temps, com estan sota terra s'inunden amb facilitat i les dotacions de bombers no donen l'abast per a retirar tota l'aigua. Una qüestió que haurem d'estudiar amb calma", agrega. "Lamente molt els desperfectes ocasionats que a tots ens han arribat, a les nostres cases i també a la pròpia casa consistorial, on vam haver de traure aigua dels despatxos, fins i tot el de l'Alcaldia. Quantitats tan importants d'aigua resulten impossibles de dominar", conclou.

Durant la jornada d'ahir, les dotacions de la Policia Local i brigades municipals van romandre tot el dia reforçades i a ple rendiment. Durant tot el dia, els agents locals van atendre més de 30 avisos per cotxes avariats per les pluges, inundacions de baixos, caiguda de runes o fins i tot un rescat d'un cotxe que va quedar atrapat al barranc de Ràtils, sense víctimes. La tempesta va provocar també la sulsida d'un tram de paret de la séquia Major, al seu pas per la plaça de l'Alguer, que va ser immediatament senyalitzat i delimitat. L'alcalde va contactar amb el president de la Comunitat de Regants, Pasqual Broch, per a emprendre la reparació d'aquest tram de seguida que remeta completament l'episodi de pluges.

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch supervisa els efectes de la DANA
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es