Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch avalua amb les entitats socials les necessitats davant la crisi socioeconòmica per a prioritzar les persones en el pressupost municipal

dimarts, 15 de novembre de 2022

Reunió de l'alcalde amb Càritas

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat d'urgència a les quatre entitats que treballen en l'àmbit dels serveis socials a la ciutat -Creu Roja, Joventut Antoniana, Cáritas i Sant Vicent de Paül-, per a avaluar les necessitats derivades de la crisi de cara a poder elaborar el pressupost municipal, en el marc del Pla extraordinari de reajustament i priorització pressupostària, presentat per Benlloch la setmana passada. L'alcalde ha programat aquests contactes extraordinaris, més enllà de l'habitual coordinació i col·laboració constant entre el consistori i les entitats socials, amb l'objectiu de conéixer de primera mà la seua situació en l'actual context de crisi socioeconòmica i per a traslladar als responsables d'aquests col·lectius el full de ruta que des de l'equip de govern s'ha previst per a l'exercici de 2023.

"Les persones han estat sempre en el centre de les polítiques d'aquest equip de govern i prova d'això és la forta aliança social que hem teixit durant més d'una dècada, multiplicant per tres els convenis amb les associacions i col·lectius de la ciutat, i de manera especial treballant braç a braç amb les entitats socials per a garantir, al costat dels Serveis Socials municipals, una xarxa social a totes les persones que ho necessiten i que ningú a la nostra ciutat es quede arrere", ha subratllat l'alcalde. Aquesta aliança es tradueix en convenis de col·laboració amb les quatre entitats socials de la ciutat que en el pressupost de 2022 superen els 262.000 euros d'aportació municipal per a col·laborar en els programes que aquestes institucions desenvolupen per a garantir les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables.

El primer edil ha puntualitzat que "en moments d'incertesa econòmica com l'actual, que ja s'està tenint un impacte real en el mercat laboral i en el nostre principal motor econòmic que és la ceràmica, es fa encara més necessari prioritzar l'ajuda a les persones i assegurar una resposta a la demanda per a cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania".

Precisament per aquest motiu l'alcalde va anunciar la setmana passada un Pla extraordinari de reajustament i priorització pressupostària que guiarà la gestió econòmica municipal per a situar en el centre les persones i el manteniment dels serveis públics. Aquest pla és conseqüència de la crisi actual provocada per la guerra d'Ucraïna, la inflació i la crisi energètica, que també està afectant les arques municipals, multiplicant el cost dels subministraments i del manteniment de les instal·lacions i serveis municipals. Davant aquesta realitat, l'alcalde ja ha advertit que "és moment de la contenció, la responsabilitat per a mantenir tot el que hem aconseguit, treballant junts, i d'aquesta manera estar preparats per a tirar avant amb força". En aquest sentit, ha apostat per "salvar la situació actual sense demanar més esforç a la ciutadania i prioritzant les persones i els serveis públics, establint les bases de la nova Vila-real del segle XXI, en col·laboració amb altres administracions i amb les entitats i empreses".

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de l'alcalde amb l'associació Sant Vicent de Paül L'alcalde es reuneix amb Creu Roja Vila-real Reunió de l'alcalde amb Joventut Antoniana
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es