Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Fira Destaca situa Vila-real com a referent en el foment de la innovació per a superar els nous desafiaments socioeconòmics

dimecres, 16 de novembre de 2022

Inauguració de Fira Destaca 2022

Fira Destaca ha obert hui les portes al Centre de Congressos, Fires i Trobades on, durant tres dies, la innovació, la ciència i la transferència de tecnologia i coneixement seran els protagonistes, en un esdeveniment que situa Vila-real com a referent en l'impuls a l'ecosistema innovador. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han inaugurat la fira biennal, que va nàixer el 2014 de la mà de l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, dirigida pel professor Juan Carda.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha recordat com el 2011 l'Ajuntament de Vila-real va ser pioner a la província a apostar per la innovació, "en un moment en què molts pensaven que això no era competència municipal". Més d'una dècada després, i després d'haver revalidat per tercera vegada el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació, "ningú posa en dubte que els ajuntaments hem de ser promotors de l'ecosistema de la innovació i parlar el llenguatge de les nostres empreses i institucions". Fruit d'aquella aposta pionera per la innovació va nàixer Fira Destaca, "el lloc on universitat, Administració i empresa podem trobar-nos i treballar junts per a donar resposta en els grans reptes de la societat actual, especialment en moments de crisis", ha assegurat. "Reptes com la transformació digital, l'economia circular, els recursos energètics per a la indústria o el futur del nostre clúster ceràmic, tocat de mort per una crisi energètica sense precedents, estaran presents en la fira", ha apuntat el primer edil, que ha llançat davant el president de la Generalitat Valenciana una crida d'auxili per a ajudar el sector ceràmic a superar la crisi actual; "perquè cap futur és possible sense un present sòlid", ha dit.

Benlloch també ha subratllat com a la Comunitat, i gràcies al compromís de la Generalitat, "ha anat creixent aquesta pulsió innovadora de manera incontestable". De fet, ha posat com a exemple la creació de la Conselleria d'Innovació, que a més ha establit la seua direcció territorial a Vila-real, amb seu en l'edifici del Viver d'Empreses. Així mateix, ha valorat el suport econòmic del Consell a la Fira Destaca, que enguany compta amb un finançament històric de 100.000 euros a través del programa Territoris innovadors.

L'alcalde també ha agraït a la Universitat Jaume I la seua aliança amb Vila-real, "que es va iniciar just fa deu anys amb la Càtedra d'Innovació Ceràmica, i que hem anat enfortint i ampliant amb moltes altres iniciatives". Precisament amb motiu del desé aniversari de la Càtedra, durant l'acte d'inauguració de Fira Destaca l'alcalde ha entregat un reconeixement al director de la Càtedra, Juan Carda.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut la visió i el lideratge de l'alcalde de Vila-real amb l'impuls a aquest esdeveniment de transferència científica i tecnològica el 2014; i ha remarcat que en la societat actual i amb els desafiaments a escala mundial "tots els sectors econòmics han d'anar adossats a la innovació", especialment el sector industrial. Puig també s'ha posicionat a favor de mesures extraordinàries de suport a la ceràmica per part del Govern central i Europa.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha defensat la universitat com a centre de la investigació i els avanços científics i tecnològics i ha subratllat el paper de Destaca per a transferir aquest coneixement al teixit social i empresarial. Després de la inauguració oficial, la primera jornada de Fira Destaca ha arrancat amb la conferència inaugural "Ús sostenible dels materials, la contribució del reciclatge", a càrrec de Joâo António Labrincha Batista, de la Universitat d'Aveiro, a Portugal.

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de Fira Destaca 2022 _1 Inauguració de Fira Destaca 2022 _3 Inauguració de Fira Destaca 2022 _2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es